Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Kārtība, kādā tiek sniegts ziņojums par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" (Interreg) programmu finansēto projektu ieviešanā konstatētajām neatbilstībām un atgūts programmas finansējums, kā arī sniedzamās informācijas apjoms
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Pašreiz spēkā ir Ministru kabineta 2015.gada 15.septembra noteikumi Nr.526 „Kārtība, kādā sniedzami ziņojumi par konstatētajām neatbilstībām Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu finansēto projektu ieviešanā un atgūstams programmas finansējums”, kas attiecas tikai uz 2014.-2020.gada plānošanas periodā īstenojamiem projektiem. Šobrīd nav spēkā esoša nacionālā regulējuma par kārtību, kādā sniedzami ziņojmi par konstatētajām neatbilstībām jaunajā 2021.-2027.gada plānošanas periodā.
Mērķa apraksts
Ar noteikumu projektu paredzēts noteikt kārtību, kādā ziņo par programmu finansēto projektu ieviešanā konstatētajām neatbilstībām Latvijas Republikas Ministru kabinetam un Eiropas Komisijai un atgūst neatbilstoši veiktos izdevumus. 
Politikas jomas
Eiropas teritoriālā sadarbība
Teritorija
Visa Latvijas teritorija
Norises laiks
21.04.2022. - 05.05.2022.
Informācija
Atbilstoši Ministru kabineta 2009. gada 25. augusta noteikumu Nr. 970 “Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā” 7.4.1 apakšpunktam sabiedrībai ir dota iespēja rakstiski sniegt viedokli par Ministru kabineta noteikumu projektu tā saskaņošanas stadijā.
Fiziskās personas
Juridiskās personas
Skaidrojums un ietekme
-
Sagatavoja
Anna Škabireva (VARAM)
Atbildīgā persona
Zanda Kristapsone (VARAM)
Izsludināšanas datums
22.04.2022. 12:35

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts