Sabiedrības līdzdalība

PAZIŅOJUMS:
Iekšlietu ministrijas informācijas centrs informē, ka 19.05.2024 19:00-21:00 tiks veikti FPRIS (Fizisku personu reģistrācijas IS) tehniskie darbi, šajā laika posmā iespējami autentifikācijas traucējumi izmantojot vienotās pieteikšanās moduli.
Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 30. janvāra noteikumos Nr. 83 "Noteikumi par valsts nodevu par mēslošanas līdzekļa un substrāta reģistrāciju vai atļaujas saņemšanu mēslošanas līdzekļa un substrāta ievešanai vai tirdzniecībai, kā arī tās maksāšanas kārtību"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
 Pašlaik noteikumos ir ietverta norāde attiecībā uz mēslošanas līdzekļu mehāniskā maisījumu gatavotāju, taču turpmāk mēslošanas līdzekļu mehāniskā maisījuma gatavotājs tiks uzskatīts par ražotāju.
 Tāpat  noteikumos ir norādes par mikrobioloģisko preparātu, augu augšanas veicinātāju pagaidu reģistrāciju, taču vairs netiek veikta ne mikrobioloģisko preparātu, ne augu augšanas veicinātāju pagaidu reģistrācija.
 Noteikumos ir ietverta norāde par mēslošanas līdzekļa un substrāta reģistrācijas apliecības atjaunošanu, taču ar grozījumiem Mēslošanas līdzekļu aprites likumā tiek izslēgta iespēja atjaunojot mēslošanas līdzekļa un substrāta reģistrācijas apliecību.
Mērķa apraksts
 Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 30. janvāra noteikumos Nr. 83 "Noteikumi par valsts nodevu par mēslošanas līdzekļa un substrāta reģistrāciju vai atļaujas saņemšanu mēslošanas līdzekļa un substrāta ievešanai vai tirdzniecībai, kā arī tās maksāšanas kārtību" tiek izdarīti, lai svītrotu aktualitāti zaudējušas normas no noteikumiem attiecībā uz  mikrobioloģisko preparātu un augu augšanas veicinātāju pagaidu reģistrāciju, mēslošanas līdzekļu mehāniskā maisījumu gatavotāju, kā arī svītrotu aktualitāti zaudējušu norādi par mēslošanas līdzekļa un substrāta reģistrācijas apliecības atjaunošanu.
Politikas jomas
Dabas resursu, lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes politika
Teritorija
-
Norises laiks
18.02.2022. - 04.03.2022.
Informācija
Publiskā apspriešana
Fiziskās personas
  • Grozījumi attieksies uz mēslošanas līdzekļu un substrātu apritē iesaistītājām personām.
Skaidrojums un ietekme
-
Juridiskās personas
  • Grozījumi attieksies uz mēslošanas līdzekļu un substrātu apritē iesaistītājām personām.
Skaidrojums un ietekme
-
Sagatavoja
Gints Krūmiņš (ZM)
Atbildīgā persona
Ilga Līdaka (ZM)
Izsludināšanas datums
18.02.2022. 11:25

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts