Atzinums

PAZIŅOJUMS:
LVRTC informē, ka 27. aprīlī plkst. 00.00 (naktī no 26. uz 27. aprīli) uzsāks eParaksta sistēmu migrāciju uz jaunu tehnoloģisko platformu un tā ilgs aptuveni diennakti. Līdz ar pāreju uz jaunu tehnoloģisko platformu, eParaksta lietotājiem 27. aprīlī būs ierobežota eParaksta rīku darbība, bet pēc darbības atsākšanas visiem eParaksts mobile lietotājiem būs jāizveido jauna eParaksta parole. Tā kā darbu laikā nebūs pieejami eParaksta pakalpojumi, aicinām ieplānot veikt darbības sistēmās un dokumentu parakstīšanu savlaicīgi, jo 27. aprīlī organizācijas sistēmās e-Identitātes apliecināšana un parakstīšana nebūs iespējama. Vairāk informācijas eparaksts.lv portālā.
Projekta ID
22-TA-2273
Atzinuma sniedzējs
Latvijas Darba devēju konfederācija
Atzinums iesniegts
12.09.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu konsolidētā versija
Iebildums
Ņemot vērā nepieciešamību aktīvāk veicināt jauniešu piesaisti STEM jomām, kā arī augstskolu grūtības piesaistīt zinošus jauniešus budžeta vietās studijām STEM jomās, kas piešķirtas, ievērojot darba tirgus prognozes, aicinām stiprināt valsts piedāvājumu tehniskās jaunrades jomā, tai paredzot Ekonomikas ministrijas darba tirgus prognozēm atbilstošu proporciju kopējā interešu izglītībā – vismaz 25% no interešu izglītībai plānotā finansējuma.
 
Piedāvātā redakcija
Pašvaldības tehniskās jaunrades interešu izglītības jomai izlieto ne mazāk kā 25 procentus no šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minētās mērķdotācijas apmēra.
2.
Noteikumu konsolidētā versija
Iebildums
Iebilstam pret pārāk kūtru pieaugumu tehniskās jaunrades interešu izglītības jomai. Ņemot vērā STEM jomu valstisko prioritāti, nepieciešama ātrāka valsts rīcība, lai veicinātu lielāku bērnu un jauniešu interesi par STEM jomām jau tuvākajos gados.
Aicinām paredzēt par 5 procentpunktiem lielāku proporciju tehniskai jaunradei, nekā tas ir noteikts šobrīd noteikumu projektā.

 
Piedāvātā redakcija
Pašvaldības šo noteikumu 9.1 punktu piemēro, sākot ar 2025./2026. mācību gadu. Pašvaldības tehniskās jaunrades interešu izglītības jomai 2023./2024. mācību gadā izlieto ne mazāk kā 15 procentus no šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minētās mērķdotācijas apmēra, 2024./2025. mācību gadā – ne mazāk kā 20 procentus no šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minētās mērķdotācijas apmēra.