Atzinums

Projekta ID
21-TA-637
Atzinuma sniedzējs
Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija
Atzinums iesniegts
14.12.2021.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Pareizrakstības kļūda:
Ir nepieciešamas izdot jaunus noteikumus, kas nosaka prasības un kārtību tehnisko līdzekļu uzstādīšanai uz ceļiem un prasības informācijas nosūtīšanai un saņemšanai no tehniskiem līdzekļiem apstrādei transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.
Piedāvātā redakcija
Ir nepieciešams izdot jaunus noteikumus, kas nosaka prasības un kārtību tehnisko līdzekļu uzstādīšanai uz ceļiem un prasības informācijas nosūtīšanai un saņemšanai no tehniskiem līdzekļiem apstrādei transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.
2.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Ar 2019. gada 19. decembra grozījumiem no Ceļu satiksmes likuma tika svītrots 43.6 pants “Īpatnības administratīvo pārkāpumu lietās attiecībā uz pārkāpumiem, kuri fiksēti ar tehniskiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli”, jo atbilstošais regulējums ietverts Administratīvās atbildības likuma 162. un 163. pantā.  Uz iepriekš minētā panta pamata bija izdoti Ministru kabineta 2014. gada 15. aprīļa noteikumi Nr. 200 "Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība", kas pēc grozījumu izdarīšanas likumā zaudēja spēku.
Piedāvātā redakcija
Ar 2019. gada 19. decembra grozījumiem no Ceļu satiksmes likuma tika dzēsts 43.6 pants “Īpatnības administratīvo pārkāpumu lietās attiecībā uz pārkāpumiem, kuri fiksēti ar tehniskiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli”, jo atbilstošais regulējums ietverts Administratīvās atbildības likuma 162. un 163. pantā.  Uz iepriekš minētā panta pamata bija izdoti Ministru kabineta 2014. gada 15. aprīļa noteikumi Nr. 200 "Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība", kas pēc grozījumu izdarīšanas likumā zaudēja spēku.