Atzinums

Projekta ID
23-TA-3068
Atzinuma sniedzējs
Biedrība Zemnieku saeima
Atzinums iesniegts
11.02.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu (grozījumu) projekts
Iebildums

Biedrība “Zemnieku saeima” aicina veikt grozījumus Ministru kabineta 2023. gada 23. maija noteikumos Nr. 259 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība dzīvnieku, sējumu un stādījumu apdrošināšanai 2023.–2027. gada plānošanas periodā" šādus grozījumus:

1.Lūdzam sniegt skaidrojumu par punktā 6.5. minēto termiņu 2024.g.1.janvāris un to, kas tiek domāt zem jēdziena: “lauksaimniecības produkcijas ražošanai nepieciešamās izejvielas”.
"6.5. tas pēc 2024. gada 1. janvāra lauksaimniecības un pārstrādātos lauksaimniecības produktus, kā arī lauksaimniecības produkcijas ražošanai nepieciešamās izejvielas nav piegādājis no Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas."
2. Aicinām punktu 6.5. izteikt šādā redakcijā:
"6.5. tas pēc 2024. gada 1. marta lauksaimniecības un pārstrādātos lauksaimniecības produktus nav piegādājis un to izcelsme nav no Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas."
3. Lai mazinātu negodprātīgo gadījumu skaitu, piesakoties uz apdrošināšanas atbalstu, atkārtoti aicinām izteikt 7.3. apakšpunktu šādā redakcijā:
"7.3. atlīdzības limitu par katru apdrošināto risku vismaz 200 procentu apmērā no kopējās apdrošināšanas prēmijas par visiem polisē minētajiem riskiem, izņemot par savvaļas dzīvnieku un putnu postījumu risku ziemas periodā. Polisē, kas ir iesniedzama Lauku atbalsta dienestā, ir jānorāda visi apdrošinātie riski, attiecināmās un neattiecināmās izmaksas;";
4.Pirms noteikumu tālākas virzīšanas uz Ministru kabinetu vēlamies sanāksmi ar ZM pārstāvjiem par attiecīgo noteikumu projektu.
                             
 
Piedāvātā redakcija
-