Atzinums

Projekta ID
23-TA-939
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
09.05.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.6. Cita informācija
Iebildums
Tieslietu ministrijas ieskatā ar projektu, paredzot jaunas personas datu apstrādes darbības (personas datu nodošana trešajām personām), tiek veikta iejaukšanās personas pamattiesībās uz tās personas datu aizsardzību, līdz ar to uzskatāms, ka projekta tiesiskais regulējums ietekmē personas datu aizsardzības jomu. Ņemot vērā minēto, lūdzam precizēt anotācijas 8.sadaļu par projekta tiesiskā regulējuma ietekmi uz datu aizsardzību.
Vienlaikus, ņemot vērā Fizisko personu datu apstrādes likuma 4.panta pirmās daļas 5.punktā noteikto, lūdzam projektu saskaņot ar Datu valsts inspekciju.
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu konsolidētā versija
Iebildums
Personas datu apstrādes datu minimizēšanas princips paredz, ka personas dati ir adekvāti, atbilstīgi un ietver tikai to, kas nepieciešams to apstrādes nolūkos. Ņemot vērā minēto, lūdzam papildināt anotāciju, izvērtējot un pamatojot nepieciešamību Aizsardzības ministrijai saņemt visus projektā norādītos datus (“šo noteikumu 8.20.4, 8.20.5., 8.20.6., 8.20.7. un 8.20.8 apakšpunktā minētos datus”), piemēram, kādēļ nebūtu pietiekami saņemt tikai 8.20.5.apakšpuntkā minētos datus, kādēļ nepieciešams saņemt arī 8.20.6. apakšpunktā minētos datus u.tml.
 
Piedāvātā redakcija
-