Atzinums

Projekta ID
23-TA-574
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
31.05.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Pielikuma saturu skatīt dokumentā
Iebildums
Norādām, ka no projekta pielikuma 3.1. un 3.2. apakšpunkta redakcijas nav saprotams, kāda persona sagatavo šajos apakšpunktos minētās vēstules. Ievērojot minēto, lūdzam atbilstoši precizēt projekta pielikuma 3.1. un 3.2. apakšpunktu, nodrošinot skaidru un saprotamu tiesisko regulējumu.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu projekts
Pielikuma saturu skatīt dokumentā
Iebildums
Vēršam uzmanību, ka maksu par iestādes sniegtajiem informācijas sniegšanas maksas pakalpojumiem noteic Ministru kabineta 2006. gada 21. novembra noteikumu Nr. 940 "Noteikumi par informācijas sniegšanas maksas pakalpojumiem" (turpmāk – Noteikumi Nr. 940). Tādējādi maksu par iestādes dokumentētās informācijas kopijas vai dublikāta izgatavošanu, ja informācijas apjoms ir lielāks par 20 lapām, piemēro atbilstoši Noteikumu Nr. 940 2. pielikuma 2.5. apakšpunktam.

Ievērojot minēto, lūdzam svītrot projekta 2. pielikuma 15. punktu.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu projekts
Pielikuma saturu skatīt dokumentā
Iebildums
Vēršam uzmanību, ka maksu par iestādes sniegtajiem informācijas sniegšanas maksas pakalpojumiem noteic Noteikumi Nr. 940. Tādējādi maksu par iestādes arhīvā esošo dokumentu kopiju izsniegšanu piemēro atbilstoši Noteikumu Nr. 940 2. pielikuma 3.1. apakšpunktam.

Ievērojot minēto, lūdzam atbilstoši precizēt projekta 2. pielikuma 17.1. un 17.2. apakšpunktu, nepieciešamības gadījumā tos svītrojot.
Piedāvātā redakcija
-
4.
Noteikumu projekts
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes maksas pakalpojumu cenrādis
Priekšlikums
Informējam, ka atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 3. maija noteikumu Nr. 333 "Kārtība, kādā plānojami un uzskaitāmi ieņēmumi no maksas pakalpojumiem un ar šo pakalpojumu sniegšanu saistītie izdevumi, kā arī maksas pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodika un izcenojumu apstiprināšanas kārtība" 17. punktam Ministru kabineta noteikumos par maksas pakalpojumu cenrādi var norādīt maksāšanas kārtību, atvieglojumus, to piemērošanas nosacījumus un citus īpašos nosacījumus. Ievērojot, ka no  projekta nav saprotams, kā tiek veikta tā pielikumā minēto maksas pakalpojumu apmaksa, lūdzam vērtēt nepieciešamību papildināt projektu ar atbilstošu grozījumu.
Piedāvātā redakcija
-
5.
Anotācija (ex-ante)
2.1. Sabiedrības grupas, kuras tiesiskais regulējums ietekmē, vai varētu ietekmēt
Priekšlikums
Ievērojot, ka tiesību akta anotācijas 2.1. sadaļā norāda sabiedrības grupas, kuras tiesiskais regulējums ietekmē vai varētu ietekmēt, un skaidro, kāda tieši ir tiesiskā regulējuma ietekme, lūdzam atbilstoši papildināt projekta anotācijas 2.1. sadaļu.
 
Piedāvātā redakcija
-