Atzinums

Projekta ID
22-TA-1135
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
26.05.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam izmantot TAP portāla tehniskās teksta noformēšanas iespējas un izveidot saites uz MK noteikumu projektā lietotām iekšējām un ārējām atsaucēm.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu projekts
Iebildums
Normatīvā akta projektu raksta nepārprotamā un skaidrā valodā, novēršot tā dažādas interpretācijas iespējas. Ievērojot minēto, lūdzam redakcionāli precizēt un saskaņot MK noteikumu projekta 1. punktā lietoto atsauci uz 2. punktu. Jo esošajā redakcijā MK noteikumu projekta 1. punkts attiecina MK noteikumu projekta normas uz 2. punktā minēto personu loku. Savukārt MK noteikumu projekta 2. punkts nosaka pārskata mēneša definīciju, sasaistot to ar personas atrašanās attiecīgajā ārvalstī noteiktā statusā, nevis tieši nosaka MK noteikumu projekta subjektu loku.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu projekts
Iebildums
Vēršam uzmanību uz to, ka MK noteikumu projektam nav izveidots pielikums ar personu saraksta paraugu, par kurām veicamas obligātās iemaksas no valsts pamatbudžeta par pārskata mēnesi.
Piedāvātā redakcija
-
4.
Noteikumu projekts
Iebildums
Vēršam uzmanību uz to, ka saskaņā ar 2022. gada 24. maijā pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta 2001. gada 5. jūnija noteikumos Nr. 230 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 230), MK noteikumu Nr. 230 6. punktā minēto sarakstu iesniedz elektroniski. Ievērojot minēto, lūdzam saskaņot MK noteikumu projektā noteikto personu saraksta, par kurām veicamas obligātās iemaksas no valsts pamatbudžeta par pārskata mēnesi, iesniegšanas veidu ar MK noteikumos Nr. 230 noteikto.
Piedāvātā redakcija
-
5.
Noteikumu projekts
Iebildums
Normatīvā akta projekta tekstu raksta, ievērojot valsts valodas literārās un gramatiskās normas, juridisko terminoloģiju un pareizrakstības prasības. Ievērojot minēto, lūdzam precizēt MK noteikumu 8. punktā lietoto vārdkopu "personas reģistrē kā pensiju".
Piedāvātā redakcija
-