Atzinums

Projekta ID
23-TA-1296
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
09.06.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Priekšlikums
Lūdzam papildināt protokollēmuma 3. punktu ar samazināmā rādītāja nosaukumu, lai nodrošinātu viennozīmīgu normas izpratni, par kuru rādītāju ir runa, kā arī ar aktuālo rādītāja vērtību, kas būtu sasniedzama gadījumā, ja Eiropas Komisija neatbalsta rādītāja samazināšanu.
Piedāvātā redakcija
Ņemot vērā, ka ir saņemts pozitīvs Eiropas Komisijas viedoklis par Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 3.1.1.4.i investīcijas "Finansēšanas fonda izveide zemas īres mājokļu būvniecībai" grozījumu priekšlikumu par mērķrādītāja "Dzīvokļu skaits apstiprinātajos projektos" līdz 2026.gada 30.jūnijam sasniedzamās vērtības samazinājumu no 700 uz 467, Ekonomikas ministrijai atļaut precizēt mērķrādītāja un saistītā uzraudzības rādītāja "Dzīvokļu skaits apstiprinātajos projektos" līdz 2025.gada 31.decembrim sasniedzamās vērtības samazinājumu no 615 uz 410, kas ir mazāks nekā šobrīd noteikts 2021.gada gada 6. jūlija Eiropas Savienības Padomes īstenošanas lēmumā “Par Latvijas atveseļošanas un noturības plāna novērtējuma apstiprināšanu”.
2.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Priekšlikums
Lūdzam papildināt protokollēmuma 4. punktu ar samazināmā rādītāja nosaukumu, lai nodrošinātu viennozīmīgu normas izpratni, par kuru rādītāju ir runa.
Piedāvātā redakcija
Gadījumā, ja netiek saņemts pozitīvs Eiropas Komisijas gala lēmums par Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna grozījumu priekšlikumu par mērķrādītāja "Dzīvokļu skaits apstiprinātajos projektos" līdz 2026.gada 30.jūnijam vērtības samazinājumu no 700 uz 467, Ekonomikas ministrijai iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus rīcībai, lai nodrošinātu mērķrādītāja sasniegšanu 2021.gada gada 6. jūlija Eiropas Savienības Padomes īstenošanas lēmumā “Par Latvijas atveseļošanas un noturības plāna novērtējuma apstiprināšanu” minētajā apjomā.
3.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam papildināt grozījumu projektu ar pārejas noteikumiem, kas nosaka, ka grozījumi šo noteikumu 8.1.2. un 8.2.2. apakšpunktā par izmaiņām pasākuma ietvaros sasniedzamo mērķrādītāju vērtībām stājas spēkā ar dienu, kad stājas spēkā Eiropas Komisijas lēmums par attiecīgajiem Atveseļošanas fonda plāna grozījumu priekšlikumiem.
Ekonomikas minisrija pēc tam, kad Eiropas Komisija pieņēmusi lēmumu par Atveseļošanas fonda plāna grozījumu priekšlikumiem, nosūta attiecīgu paziņojumu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
Piedāvātā redakcija
Grozījumi šo noteikumu 8.1.2. un 8.2.2. apakšpunktā par izmaiņām pasākuma ietvaros sasniedzamo mērķrādītāju vērtībām stājas spēkā ar dienu, kad stājas spēkā Eiropas Komisijas lēmums par attiecīgajiem Atveseļošanas fonda plāna grozījumu priekšlikumiem. Ekonomikas ministrija pēc tam, kad Eiropas Komisija pieņēmusi lēmumu par Atveseļošanas fonda plāna grozījumu priekšlikumiem, nosūta attiecīgu paziņojumu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".