Atzinums

Projekta ID
21-TA-67
Atzinuma sniedzējs
Valsts kanceleja
Atzinums iesniegts
30.09.2021.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Informatīvais ziņojums
Priekšlikums
Aicinam informatīvajā ziņojumā norādīt, ka mazākumtautību pārstāvjiem un to veidotām nevalstiskajām organizācijām Latvijā ir pieejamas arī sabiedrības līdzdalības iespējas valsts pārvaldē kopumā. 
Piedāvātā redakcija
Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu šobrīd ir parakstījušas 486 organizācijas un parakstītāju vidū ir arī mazākumtautību nevalstiskās organizācijas. Tāpat  mazākumtautību nevalstiskās organizācijas var piedalīties Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes NVO puses pārstāvju vēlēšanās. 2021. gada vēlēšanās piedalās biedrības "Romu kultūras centrs" kandidāts. 
Vairāk informācijas: https://www.mk.gov.lv/lv/memoranda-padomes-velesanas-2021-gada 

Lai veicinātu jēgpilnu un efektīvu sabiedrības līdzdalību un lielāku atklātību lēmumu pieņemšanas procesos, līdz 2022. gada beigām Latvijas valdība plāno apstiprināt izstrādē esošo “Latvijas Piekto nacionālo atvērtās pārvaldības rīcības plānu 2022.-2025. gadam". Plāns ietver pasākumus sabiedrības pārstāvniecības stiprināšanai un kvalitatīva dialoga uzturēšanai ikvienā nozarē. Tāpat plānā ir uzsvērts, ka plašākas sabiedrības un dažādu sabiedrības mērķgrupu uzrunāšana ir jēgpilnas un efektīvas līdzdalības pamatā. 
Vairāk informācijas: https://www.mk.gov.lv/lv/atverta-parvaldiba