Atzinums

PAZIŅOJUMS:
LVRTC informē, ka 2024. gada 11.oktobrī laika posmā no plkst. 00.00 līdz plkst. 01.00 tiks veikti plānoti LVRTC infrastruktūras uzturēšanas darbi. To laikā īslaicīgi (10 - 20 minūtes) var būt traucēti vai nepieejami e-Identitātes apliecināšanas pakalpojumi ar eID, eParaksts un mobilo lietotni eParaksts mobile.
Projekta ID
24-TA-1656
Atzinuma sniedzējs
Klimata un enerģētikas ministrija
Atzinums iesniegts
23.09.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Ņemot vērā Satiksmes ministrijas un Klimata un enerģētikas ministrijas 13.09.2024. sanāksmē runāto un panākto vienošanos, lūgums papildināt likumprojekta anotāciju ar informāciju par jauno Satiksmes ministrijas virzīto likumprojektu "Ceļu nodevu likums" (23-TA-267), kura virzības ietvaros tiks turpināts ceļu nodevu pilnveidošanā.
Tādā veidā Klimata un enerģētikas ministrijai būs pārliecība, ka Satiksmes ministrija turpinās darbu ar Klimata un enerģētikas ministriju, iebilduma, kas tika izteikts šī likumprojekta - "Grozījumi Autoceļu lietošanas nodevu likumā", virzības laikā un kuru likumprojekta virzības nekavēšanai Klimata un enerģētikas ministrija atsauca (piedāvāja risināt likumprojekta "Ceļu nodevu likums" virzības ietvaros).
Tāpēc lūdzam likumprojekta anotācijā vai tā izziņā iekļaut informāciju, ka likumprojektā "Ceļu nodevu likums" tiks ņemta vērā pieeja nodevas piemērošanai, lai tās likmes ir vairāk piesaistītas transportlīdzekļu radītajām emisijām un likumprojektā "Ceļu nodevu likums" tiks pietiekami atspoguļota "piesārņotājs maksā" principa būtība. 
Piedāvātā redakcija
-