Atzinums

PAZIŅOJUMS:
LVRTC informē, ka 27. aprīlī plkst. 00.00 (naktī no 26. uz 27. aprīli) uzsāks eParaksta sistēmu migrāciju uz jaunu tehnoloģisko platformu un tā ilgs aptuveni diennakti. Līdz ar pāreju uz jaunu tehnoloģisko platformu, eParaksta lietotājiem 27. aprīlī būs ierobežota eParaksta rīku darbība, bet pēc darbības atsākšanas visiem eParaksts mobile lietotājiem būs jāizveido jauna eParaksta parole. Tā kā darbu laikā nebūs pieejami eParaksta pakalpojumi, aicinām ieplānot veikt darbības sistēmās un dokumentu parakstīšanu savlaicīgi, jo 27. aprīlī organizācijas sistēmās e-Identitātes apliecināšana un parakstīšana nebūs iespējama. Vairāk informācijas eparaksts.lv portālā.
Projekta ID
22-TA-995
Atzinuma sniedzējs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Atzinums iesniegts
03.06.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Plānošanas dokumenta konsolidētā versija
Priekšlikums
Ņemot vērā Reģionālās politikas pamatnostādnēs 2021.-2027.gadam noteikto pieeju finansējuma sadalei reģionālās attīstības pasākumu ietvaros, kas tostarp paredz lielāku atbalstu reģioniem ar augstākām reģionālās attīstības atšķirībām, diferencējot atbalstu atbilstoši IKP līmenim, kā arī plānošanas reģionu sniegtos priekšlikumus teritoriālās pieejas ievērošanai reģionu attīstībai būtiskajos jautājumos (t.sk. izglītība, cilvēkresursu attīstība u.tml.), aicinām papildināt 4.2.2. SAM “Uzlabot izglītības un mācību sistēmu kvalitāti, iekļautību, efektivitāti un nozīmīgumu darba tirgū, tostarp ar neformālās un ikdienējās mācīšanās validēšanas palīdzību, lai atbalstītu pamatkompetenču, tostarp uzņēmējdarbības un digitālo prasmju, apguvi, un sekmējot duālo mācību sistēmu un māceklības ieviešanu” (ESO 4.5.) apraksta sadaļas (288) punktu “Mērķteritorijas, t. sk. plānotais teritoriālo rīku izmantojums” šādā redakcijā: “Visa Latvija, t.sk. attiecībā uz mācību satura pilnveidošanas pasākumu un profesionālās izglītības kompetences centru projektiem, kā arī darba vidē balstītu mācību īstenošanu piemērojot teritoriālo pieeju atbalsta sniegšanā, balstoties uz reģionu attīstības plānošanas dokumentiem.”
Piedāvātā redakcija
(288) Mērķteritorijas, t.sk. plānotais teritoriālo rīku izmantojums: Visa Latvija, t.sk. attiecībā uz mācību satura pilnveidošanas pasākumu un profesionālās izglītības kompetences centru projektiem, kā arī darba vidē balstītu mācību īstenošanu piemērojot teritoriālo pieeju atbalsta sniegšanā, balstoties uz reģionu attīstības plānošanas dokumentiem.
2.
Plānošanas dokumenta konsolidētā versija
Priekšlikums
90.punkts - viens no EDIC uzdevumiem ir nodrošināt arī valsts pārvaldes digitālo transofrmāciju, lai tā spētu attīstīties līdzekus priātajam sektoram, tāpēc aicinām papildināt aprakstu, ka EDIC pakalpojumi būs saņemāmi arī valsts pārvaldes iestādēm.
Piedāvātā redakcija
Lai nodrošinātu jebkādu investīciju (piem., apmācību nodrošināšana, granti jauniem digitāliem produktiem un pakalpojumiem) efektīvu un jēgpilnu izmantošanu, uzņēmumiem tiks piedāvāts veikt digitālā brieduma novērtējumu, kā pieejamība tiks nodrošināta visā Latvijas teritorijā uzņēmumam griežoties pie EDIC vai reģionu uzņēmējdarbības centru un LIAA biznesa inkubatoru ekspertiem. EDIC nodrošinās digitālo prasmju apmācību satura sagatavošanu un piegādi gala labuma guvējiem – uzņēmumiem, valsts pārvaldes iestādēm (...)