Atzinums

PAZIŅOJUMS:
LVRTC informē, ka 27. aprīlī plkst. 00.00 (naktī no 26. uz 27. aprīli) uzsāks eParaksta sistēmu migrāciju uz jaunu tehnoloģisko platformu un tā ilgs aptuveni diennakti. Līdz ar pāreju uz jaunu tehnoloģisko platformu, eParaksta lietotājiem 27. aprīlī būs ierobežota eParaksta rīku darbība, bet pēc darbības atsākšanas visiem eParaksts mobile lietotājiem būs jāizveido jauna eParaksta parole. Tā kā darbu laikā nebūs pieejami eParaksta pakalpojumi, aicinām ieplānot veikt darbības sistēmās un dokumentu parakstīšanu savlaicīgi, jo 27. aprīlī organizācijas sistēmās e-Identitātes apliecināšana un parakstīšana nebūs iespējama. Vairāk informācijas eparaksts.lv portālā.
Projekta ID
22-TA-3117
Atzinuma sniedzējs
Kultūras ministrija
Atzinums iesniegts
21.10.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Rīkojuma projekts
Iebildums
Pasākumu plāna atbalsta sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijas Republikā 2023.gadā projektā (turpmāk – Plāns) ir iekļauts Kultūras ministrijas pasākums “9.1. Latviešu valodas mācību nodrošināšana ikvienam Ukrainas civiliedzīvotājam, kurš uzturas Latvijas Republikā ilgāk par 6 mēnešiem (vismaz 120 h, sākot ar A1 latviešu valodas prasmju līmeni)”, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda pasākums “9.6. Bezmaksas latviešu valodas mācības A1 līdz B2 līmenis Ukrainas civiliedzīvotājiem visos Latvijas reģionos”.

Norādām, ka Kultūras ministrijas atbalstītajos projektos, kas tiks finansēti no Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2021.-2027.gada plānošanas perioda finanšu līdzekļiem un valsts budžeta programmas 02.00.00 “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, Ukrainas civiliedzīvotāji latviešu valodas mācības varēs uzsākt ne ātrāk kā 2023.gada 1.jūlijā. Kultūras ministrija konceptuāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonda pasākumu “9.6. Bezmaksas latviešu valodas mācības A1 līdz B2 līmenis Ukrainas civiliedzīvotājiem visos Latvijas reģionos”, lai nodrošinātu latviešu valodas mācību pieejamības nepārtrauktību, tomēr aicina Sabiedrības integrācijas fondu izvērtēt  laika plānojumu, kādā latviešu valodas mācības Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošinās Sabiedrības integrācijas fonds, kā arī veikt nepieciešamā finansējuma pārrēķinu, lai neveidotos uzdevumu pārklāšanās un dubultā finansējuma riski.
Piedāvātā redakcija
-