Atzinums

Projekta ID
24-TA-1044
Atzinuma sniedzējs
Izglītības un zinātnes ministrija
Atzinums iesniegts
01.07.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
MK sēdes protokollēmuma projekts
2. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai  un Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu izvērtēt iespējas Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021. – 2027. gadam to pārziņā esošajos atbalsta pasākumos (2.1.1.6. ”Pašvaldību ēku energoefektivitātes paaugstināšana”, 2.1.1.1. ”Energoefektivitātes paaugstināšana dzīvojamās ēkās, t.sk. attīstot ESKO tirgu (daudzdzīvokļu, privātās un neliela dzīvokļu skaita ēku kompleksos, 2.1.1.4. ”Energoefektivitātes paaugstināšana valsts ēkās”, 2.1.1.7. ”Valsts iestāžu infrastruktūras optimizācija”, 4.3.1.3. ”Sociālo mājokļu atjaunošana vai jaunu sociālo mājokļu būvniecība”) ietvert prasības un nosacījumus patvertņu un/vai vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidei, un, ja nepieciešams, saskaņā ar aktuālo Ministru kabinetā apstiprināto  pasākumu ieviešanas izstrādes laika grafiku izstrādāt prasības un nosacījumus projektu iesniedzējiem atbalsta saņemšanai attiecīgā kohēzijas politikas programmas atbalsta pasākuma īstenošanai.
Iebildums
Ņemot  vērā, ka informatīvajā ziņojumā ir sniegts skaidrojums, ka Ekonomikas ministrijas pārziņā esošajā 2.1.1.7. pasākumā ”Valsts iestāžu infrastruktūras optimizācija” jau ir definētas konkrētas vajadzības un darbības (informatīvā ziņojumā 24-TA-735 ES fondu investīciju optimizēšanas priekšlikumu ietvaros (7.pielikums) pieņemts lēmums, ka Izglītības un zinātnes ministrija izmantos 2.1.1.7. pasākuma ”Valsts iestāžu infrastruktūras optimizācija” finansējumu zinātnisko institūciju atbalstam) un šobrīd plānotajām darbībām finansējums nepieciešams lielākā apjomā nekā pieejams, lūgums svītrot no informatīvā ziņojuma 3. sadaļas "Priekšlikumi turpmākai rīcībai" un protokollēmuma 2. punkta Ekonomikas ministrijas pārziņā esošo 2.1.1.7. pasākumu ”Valsts iestāžu infrastruktūras optimizācija”. 2.1.1.7. pasākumā ”Valsts iestāžu infrastruktūras optimizācija” nav paredzēts finansējums patvertņu un/vai vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidei.
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Informatīvais ziņojums
Priekšlikums
Lūdzam Informatīvā ziņojuma 1.1. sadaļā (tabulā) pie 4.2.1.6.pasākuma “Profesionālās izglītības iestāžu un koledžu mācību vide nozarēm aktuālo prasmju apguvei” precizēt pasākuma ieviešanas statusu uz : "Regulējums apstiprināts."
Piedāvātā redakcija
-