Atzinums

Projekta ID
22-TA-903
Atzinuma sniedzējs
Aizsardzības ministrija
Atzinums iesniegts
21.06.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Iebildums
Digitālās drošības uzraudzības komiteja (turpmāk - DDUK) nav tiesīga “veikt nepieciešamos pasākumus, lai paaugstinātu Eiropas Komisijai paziņotajā identifikācijas shēmā ietvertā valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” personas elektroniskās identifikācijas mobilā risinājuma drošības līmeni no “būtisks” uz “augsts”. DDUK var tikai izvērtēt, vai regulas/likuma/Ministru kabineta noteikumu prasības ir izpildītas vai ne, kā rezultātā attiecīgi pieņemt pozitīvu vai negatīvu lēmumu atbilstoši normatīvajiem aktiem. Turklāt DDUK ir uzraudzības iestāde.

Šo iemeslu dēļ aicinām protokollēmuma projekta 8. punktu pārveidot, norādot, ka primāri atbildīgā iestāde ir Satiksmes ministrija, kas šo uzdevumu veic sadarbībā ar LVRTC, DDUK, AM un VARAM.
Piedāvātā redakcija
Satiksmes ministrijai sadarbībā ar Digitālās drošības uzraudzības komitejum, Aizsardzības ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un valsts akciju sabiedrību “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” līdz 2023.gada 1.janvārim veikt nepieciešamos pasākumus, lai paaugstinātu Eiropas Komisijai paziņotajā identifikācijas shēmā ietvertā valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” personas elektroniskās identifikācijas mobilā risinājuma drošības līmeni no “būtisks” uz “augsts”.