Atzinums

Projekta ID
24-TA-681
Atzinuma sniedzējs
Valsts kanceleja
Atzinums iesniegts
22.03.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Informatīvais ziņojums
Priekšlikums
Ziņojuma projetā teikts, ka  turpmāk būtu vērtējams arī jautājums par valsts nodevu par ieraksta izdarīšanu interešu pārstāvības reģistrā, jo šobrīd valsts nodeva nav paredzēta, bet vienlaikus kontekstā ar Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra darbības nodrošināšanu, tas varētu būt svarīgs aspekts.
Aicinām izvērtēt šādu nepieciešamību, vērtējot, cik samērīga ir nodevas noteikšana un vai tā nebūs pretēja likuma mērķim, proti, veicināt interešu pārstāvības procesa atklātību. Jo veidojas situācija, kad valsts nosaka privātpersonai pienākumu reģistrēties, kā arī par to ir jāmaksā. Tas var atturēt no reģistrēšanās un veicināt valsts kā represīva aparāta tēlu. 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Informatīvais ziņojums
Priekšlikums
Lūdzam ziņojumā norādīt, kādi ir iecerētie soļi, lai risinātu jautājumu par finansējuma piesaisti interešu pārstāvības reģistra un interešu pārstāvības deklarēšanas sistēmas izstrādei. Lūdzam  norādīt, cik ilgs laiks nepieciešams, lai reģistru un sistēmu izveidotu, kā arī to,  cik liels ir nepieciešamais valsts vai ES fondu finansējums (provizoriskās izmaksas).
Piedāvātā redakcija
-