Atzinums

Projekta ID
24-TA-711
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
26.04.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu (grozījumu) projekts
2. Noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. maijā. 
Iebildums
Noteikumu projekta 2.punkts paredz, ka noteikumu projekts stājas spēkā 2024. gada 1.maijā. Ņemot vērā, ka noteikumu projekts virzāms izskatīšanai MK sēdē tikai pēc Veselības ministrijas sagatavotā informatīvā ziņojuma “Par primārās veselības aprūpes stiprināšanu” (24-TA-922) projekta (turpmāk – informatīvā ziņojuma projekts) pieņemšanas MK sēdē, par kuru FM 24.04.2024. sniedza atzinumu ar vairākiem iebildumiem, un ņemot vērā, ka šobrīd ir 2024.gada 26.aprīlis, uzskatām, ka precizējams noteikumu projekta 2.punktā norādītais spēkā stāšanas datums un anotācija, pārrēķinot papildu nepieciešamā finansējuma apmēru. Vienlaikus attiecīgi precizējot nepieciešamā finansējuma apmēru arī  VM sagatavotajā informatīvā ziņojuma projektā un MK rīkojuma “Par apropriācijas pārdali no budžeta resora “74. Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums” programmas 20.00.00 “Veselības aprūpes pasākumu īstenošana” uz budžeta resoru “29.Veselības ministrija”” projektā (24-TA-938).
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
1.1. Pamatojums
Iebildums
Ņemot vērā, ka noteikumu projekts virzāms izskatīšanai MK sēdē tikai pēc Veselības ministrijas sagatavotā informatīvā ziņojuma “Par primārās veselības aprūpes stiprināšanu” (24-TA-922) projekta pieņemšanas MK sēdē, nepieciešams precizēt anotācijas 1.1.sadaļas “Pamatojums” punktu “Apraksts”, norādot attiecīgu MK sēdes datumu un protokola paragrāfu.
 
Piedāvātā redakcija
-
3.
Anotācija (ex-ante)
1.2. Mērķis
Priekšlikums
Nepieciešams anotācijas 1.2.sadaļas “Mērķis” punktā “Mērķa apraksts” precizēt noteikumu projekta mērķi, ņemot vērā, ka noteikumu projekts paredz tikai ieviest maksājumu par papildu darbinieka nodarbināšanu praksē.
 
Piedāvātā redakcija
-