Atzinums

Projekta ID
24-TA-243
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
15.03.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu konsolidētā versija
38. Lai pašvaldībām nodrošinātu pārskata gada inventarizācijas veikšanu atbilstoši normatīvajiem aktiem grāmatvedības kārtošanas un organizācijas jomā, Valsts zemes dienests bez maksas izsniedz aktuālos kadastra informācijas sistēmas teksta datus, ievērojot šādus nosacījumus:
Iebildums
Izteikt noteikuma projekta 38.punktu jaunā redakcijā, jo atbilstoši Ministru kabineta 21.12.2021. noteikumos Nr. 877 "Grāmatvedības kārtošanas noteikumi"  noteikto "70. Budžeta iestādes, veicot pārskata gada slēguma inventarizāciju par nekustamajiem īpašumiem:
70.1. salīdzina datus par to īpašumā vai valdījumā esošiem nekustamā īpašuma objektiem ar attiecīgu valsts reģistru aktualizētiem datiem." un saskaņā ar šo noteikumu 62.punktā noteikto termins "budžeta iestādes" aptver budžeta iestādes, no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātas publiskas personas un no budžeta nefinansētām iestādēm Likuma par budžetu un finanšu vadību izpratnē.
Līdz ar to, ne tikai pašvaldībām, bet arī valsts budžeta iestādēm, valsts un pašvaldību aģentūrām, no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām un no budžeta nefinansētām iestādēm, ir nepieciešams saņemt bez maksas aktuālos kadastra informācijas sistēmas datus inventarizācijas veikšanai.
Piedāvātā redakcija
Izteikt 38.punktu jaunā redakcijā:
Lai pašvaldībām un budžeta iestādēm, no valsts budžeta daļēji finansētā atvasinātām publiskām personām  un budžeta nefinansētam iestādēm Likuma par budžetu un finanšu vadību izpratnē un nodrošinātu pārskata gada inventarizācijas veikšanu atbilstoši normatīvajiem aktiem grāmatvedības kārtošanas un organizācijas jomā, Valsts zemes dienests bez maksas izsniedz aktuālos kadastra informācijas sistēmas teksta datus, ievērojot šādus nosacījumus:

 
2.
Noteikumu konsolidētā versija
38.2. sagatavotos kadastra informācijas sistēmas datus izsniedz elektroniski *.xlsx formātā uz pašvaldības oficiālās elektroniskās adreses kontu.
Iebildums
Noteikuma projekta 38.2. punktā svītrot vārdu "pašvaldības".
Piedāvātā redakcija
38.2. sagatavotos kadastra informācijas sistēmas datus izsniedz elektroniski *.xlsx formātā uz  oficiālās elektroniskās adreses kontu.