Atzinums

Projekta ID
22-TA-903
Atzinuma sniedzējs
Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija
Atzinums iesniegts
20.06.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Informatīvais ziņojums
Iebildums
Lūdzam ietver informatīvajā ziņojumā situācijas aprakstu un plānoto tālāko rīcību par problēmjautājumu, kas saistīts ar papildus vienošanās nepieciešamību starp personu un VAS “Latvijas Valsts un radio televīzijas centrs”  droša elektronikā paraksta un kvalificētas elektroniskās identifikācijas izmantošanai ar mobilo risinājumu personas datu izmaiņas gadījumā.   
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Informatīvais ziņojums
Iebildums
Lai VARAM varētu objektīvi izvērtēt nepieciešamās uzturēšanas izmaksas, nepieciešams detalizētāks to izvērsums pa pozīcijām (Standartizētā programmatūra - Programmatūras licences, Specializētā programmatūra - Sistēmas problēmu, kļūdu novēršanas un profilaktiskās uzturēšanas pakalpojumi; Sistēmas pielāgošanas pakalpojumi; Lietotāju atbalsta pakalpojumi, Centrālā infrastruktūra - Infrastruktūras uzturēšanas; Izmitināšanas pakalpojumi; Sakaru komunikācijas pakalpojumi, Sistēmas auditi - Drošibas pārbaudes; Veiktspējas pārbaudes, Personāla izmaksa ar detalizetu skaidrojumu). VARAM piedāvā šo informāciju iekļaut ziņojumā kā pielikumu. Papildus VARAM norādā, ka izvērtējot sistēmu uzturēšanas izdevumus, VARAM uzskata par lietderīgu ievērot sistēmu uzturēšanas principus, kas ir norādīti informatīvā ziņojuma „Par Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējo ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu ietvaros izveidoto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēmu uzturēšanai nepieciešamo valsts budžeta finansējumu 2017.-2019.gadam” (izskatīts Ministru kabineta 2016.gada 18.augusta ārkārtas sēdē (prot. Nr.41, 2.§), kā arī precizēts atbilstoši šajā sēdē nolemtajam) 1.pielikumā „Sistēmu uzturēšanas principi”.
Piedāvātā redakcija
-
3.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Iebildums
Lūdzam papildināt protokollēmuma punktu ar sekojošu tekstu:
" un Valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” izmantot Digitālās Eiropas Programmas iespējas un piedalīties projektu uzsaukumos, lai īstenotu  Eiropas vienotās digitālas identitātes maka risinājumu pilotprojektu atbilstoši paredzētajām eIDAS regulas prasībām.".
 
Piedāvātā redakcija
-