Atzinums

Projekta ID
23-TA-2190
Atzinuma sniedzējs
Latvijas Pašvaldību savienība
Atzinums iesniegts
03.10.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Rīkojuma projekts
Iebildums
Tā kā rīkojuma projekts izstrādāts ar mērķi "aktualizēt Uzraudzības komitejas sastāvu, izslēdzot Pārresoru koordinācijas centru un vēlmi izstāties izteikušo biedrību pārstāvjus no Uzraudzības komitejas balsstiesīgo locekļu sastāva. Vienlaikus nodrošinot Latvijas Zinātņu akadēmijas un biedrības “Latvijas Universitātes Studentu padome”  pārstāvju iekļaušanu Uzraudzības komitejas balsstiesīgo locekļu statusā, norādot Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvi principa "Klimatdrošināšana" koordinēšanā un programmas nosaukuma maiņu."

Tad lūdzam sagatavot atbilstošus grozījumus spēkā esošajā Ministru kabineta 2022. gada 15. novembra rīkojumā Nr. 825 “Par Eiropas Savienības fondu 2021.–2027. gada plānošanas perioda uzraudzības komitejas sastāvu”, nevis izdot jaunu.

Tas ne tikai radīs labāku pārskatāmību, bet arī atvieglos izsekojamību un mazinās normatīvo aktu plūdus, nodrošinot, ka izmaiņas ir vienā un tai pašā pamatrīkojumā, nevis tiek izdoti jauni rīkojumi katru reizi, kad kāda institūcija vēlas pamest Uzraudzības komiteju vai tai pievienoties.
Piedāvātā redakcija
-