Atzinums

PAZIŅOJUMS:
VRAA informē, ka saistībā ar uzturēšanas darbiem 19. aprīlī no plkst. 23.00 līdz 20. aprīļa plkst. 12.00 ir iespējami traucējumi juridisko personu pilnvarošanas risinājumā.
Projekta ID
22-TA-1623
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
13.07.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Vēršam uzmanību, ka noteikumu projekta nosaukums neatbilst Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 „Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi” 90., 91. un 92. punktam, kas noteic, ka noteikumu projekta nosaukumu veido iespējami īsu un atbilstošu likumā noteiktajam pilnvarojumam Ministru kabinetam un noteikumu saturam, vārdus “kārtība”, “noteikumi” v.tml. rakstot kā nosaukuma pēdējo vārdu un ka nosaukumu ar vārdiem “Noteikumi par” iesāk tikai retos izņēmuma gadījumos. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam precizēt noteikumu projekta nosaukumu.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
1.2. Mērķis
Priekšlikums
Sākotnēji 1.2. "Mērķa apraksts" sadaļā lietot pilno tiesību akta projekta nosaukumu un atrunāt turpmāk tekstā lietojamo saīsinājumu.
Piedāvātā redakcija
Tiesību akta projekts "Noteikumi par valsts budžeta līdzekļu plānošanu Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanai un maksājumu veikšanu 2021.- 2027.gada plānošanas periodā" (turpmāk - MK noteikumu projekts) ir izstrādāts ar mērķi līdzīgi kā Eiropas Savienības (turpmāk - ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas periodā noteiktā kārtība, kādā ES Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda Plus, Kohēzijas fonda vai Taisnīgas pārkārtošanās fonda ES fondu vadībā iesaistītās institūcijas nodrošina valsts budžeta līdzekļu plānošanu Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanai un maksājumu veikšanu ES fondu 2021.- 2027.gada plānošanas periodā. 
 
3.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Sadaļā "Risinājumu apraksts" svītrot vārdus: "(turpmāk - MK)", ņemot vērā, ka tiesību akta projekta lietotais saīsinājums ir izsakāms sadaļā 1.2. "Mērķa apraksts", kā arī pārskatīt un tekstā lietot vienotu tiesību akta projekta "Noteikumi par valsts budžeta līdzekļu plānošanu Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanai un maksājumu veikšanu 2021.- 2027.gada plānošanas periodā" saīsinājumu. Vēršu uzmanību, ka sadaļas "Risinājumu apraksts" pirmajā teikumā lietots saīsinājums "šie noteikumi", bet turpmāk lietots saīsinājums "MK noteikumu projekts".
Piedāvātā redakcija
-