Atzinums

Projekta ID
22-TA-421
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
19.07.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Anotācijas 1.3.punkta "Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi" sadaļā "RAKUS infrastruktūras attīstības redzējums" sniegta informācija par infrastruktūras attīstības plāniem, t.sk. norādīts, ka "RAKUS plāno attīstīt sekundāros ambulatoros un dienas stacionāra pakalpojumus, kā arī koncentrēt ambulatoros un stacionāra pakalpojumus Hipokrāta ielas kompleksā (Hipokrāta iela 2, Hipokrāta iela 4), būvējot jaunu Plaušu un infekcijas slimību ārstniecības korpusu un veidojot RAKUS vienoto ambulatoro centru". Ņemot vērā, ka nekustamais īpašums Hipokrāta ielā 2, Rīgā, un nekustamais īpašums Hipokrāta ielā 4, Rīgā, pieder valstij Veselības ministrijas personā un tie ir nodoti apsaimniekošanā un lietošanā SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca", lūdzam skaidrot, kas īstenos šo projektu (Veselības ministrija vai SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca"), kā arī gadījumā, ja to darīs SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca", lūdzam skaidrot uz kāda pamata un kas būs uzbūvētās ēkas īpašnieks.
Tāpat minētajā anotācijas sadaļā norādīts, ka papildus "publiskās privātās partnerības ietvaros paredzēta daudzstāvu autostāvvietu izbūve un teritorijas labiekārtošana", kā arī "ir uzsākti sagatavošanās darbi, lai veiktu būvniecības procesus, kas saistīti ar Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas infekciju bloka izveidi" - attiecībā uz visiem plānotajiem jaunajiem infrastruktūras objektiem lūdzam skaidrot, kas īstenos šos projektu (Veselības ministrija vai SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca") un kādas būs uzbūvēto objektu īpašuma tiesības (kam šie objekti piederēs un uz kāda pamata).
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam precizēt anotācijas 1.3.punkta "Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi" sadaļas "Problēmas un risinājumi" sadaļā "Problēmas apraksts" norādīto atsauci uz Eiropas Savienības fondiem, t.i., precīzi norādot konkrēto fondu, no kura tiks saņemts līdzfinansējums.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam svītrot anotācijas 1.3.punkta "Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi" sadaļas "RAKUS stratēģiskā attīstība" otrajā rindkopā vārdu "plāns" pirms vārda "investīcijas", ņemot vērā, ka investīcijas tiek piešķirtas no "Atveseļošanas un noturības mehānisma". Kā arī lūdzam precizēt, ka RAKUS jaunā ārstniecības korpusa izveide plānota Atveseļošanas fonda reformas 4.1.1.r. “Uz cilvēku centrētas, visaptverošas, integrētas veselības aprūpes sistēmas ilgtspēja un noturība”” investīcija 4.1.1.2.i.: “Atbalsts universitātes un reģionālo slimnīcu veselības aprūpes infrastruktūras stiprināšanai, lai nodrošinātu visaptverošu ilgtspējīgu integrētu veselības pakalpojumu, mazinātu infekciju slimību izplatību, epidemioloģisko prasību nodrošināšanā” ietvaros.
Piedāvātā redakcija
-