Atzinums

Projekta ID
23-TA-1389
Atzinuma sniedzējs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Atzinums iesniegts
05.03.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Likumprojekts (grozījumi)
Iebildums
Panta ceturtajā daļā nav ievērots oficiālās elektroniskās adreses (e-adrese) izmantošanas prioritātes princips. Prioritāri jāpaziņo uz e-adresi, tikai tad, ja tā nav, var paziņot uz citiem kanāliem.
Pamatojums: Oficiālās elektroniskās adreses likuma 12. pants.
Piedāvātā redakcija
"(4) Personai, kura deklarējusi transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē Latvijā, paziņojumus, administratīvos aktus un citus dokumentus paziņo uz oficiālās elektroniskās adreses kontu. Ja personai nav aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, paziņojumus, administratīvos aktus un citus dokumentus nosūta uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodrošināto e-pakalpojumu sistēmā norādīto elektroniskā pasta adresi vai korespondences adresi Latvijā, ja nav norādīta elektroniskā pasta adrese;"
2.
Likumprojekts (grozījumi)
Priekšlikums
Pantā vai atbilstošos Ministru kabineta noteikumos aicinām iekļaut arī iespēju atteikties no paziņojumu saņemšanas Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodrošināto e-pakalpojumu sistēmā uz oficiālās elektroniskās adreses kontu. Tas īpaši attiecināms uz atkārtotiem atgādinošiem paziņojumiem, kas no personu viedokļa varētu tikt neviennozīmīgi uztverti oficiālā saziņas kanālā.
Piedāvātā redakcija
-