Atzinums

Projekta ID
22-TA-2966
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
07.10.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Anotācijas 1.3.apakšpunkta sadaļā "Atbalsts summa" norādīts, lai nodrošinātu atbalsta uzraudzību Valsts ieņēmumu dienests, ja nepieciešams, nodrošina Būvniecības valsts kontroles birojam šādu informāciju, tostarp norādot komersanta nosaukumu un reģistrācijas numuru:
*reģistrētos darbības nozaru NACE 2. red. kodus;
*gada pārskatus;
*gada ienākumu deklarāciju pielikumus D3 un D31.
Tiesiskās noteiktības nolūkos un ievērojot, ka atbalsta uzraudzību neveic Valsts ieņēmumu dienests, bet Būvniecības valsts kontroles birojs, lūdzam atbilstoši precizēt anotācijā norādīto informāciju, tostarp saskaņojot to ar nepieciešamajiem precizējumiem noteikumu projekta 20.2.papakšpunkta redakcijā.
Piedāvātā redakcija
Lai nodrošinātu atbalsta uzraudzību, Būvniecības valsts kontroles birojs, ja nepieciešams, pieprasa Valsts ieņēmumu dienestam šādu informāciju, tostarp norādot komersanta nosaukumu un reģistrācijas numuru:
*reģistrētos darbības nozaru NACE 2. red. kodus;
*gada pārskatu par 2021.gadu;
*gada ienākumu deklarāciju pielikumus D3 un D31.
2.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Lūdzam saskaņot noteikumu projekta 20.2.apakšpunkta regulējumu ar noteikumu projekta 13.2. apakšpunkta regulējumu, kurā noteikts, ka atbalsts saņemšanas vajadzībām komersants iesniedz gada pārskatu par 2021. gadu.
Piedāvātā redakcija
20.2. gada pārskatu par 2021. gadu
3.
Anotācija (ex-ante)
1.2. Mērķis
Priekšlikums
Lūdzam aktualizēt informāciju anotācijā par MK noteikumu iesniegšanu EK. Vēršam uzmanību, ka SANI 2 sistēmā informācija tika iesniegta 28.09.2022 un EK tā ir reģistrēta ar lietas numuru SA.104408.
Ņemot vērā, ka šis noteikumu projekts satur tehniskas izmaiņas un būtiski neatšķiras no Eiropas Komisijā iesniegtiem Ministru kabineta 2022.gada 20.septembra noteikumiem Nr.593 "Kārtība, kādā tiek piešķirts un administrēts atbalsts apstrādes rūpniecības energoietilpīgiem komersantiem, lai mazinātu Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu radītās sekas uz ekonomiku", lūdzam anotācijā norādīt, ka Ekonomikas ministrija noteiktā termiņā ar Finanšu ministrijas starpniecību nosūtīs Eiropas Komisijai aktuālo informāciju par šo noteikumu projektu, lai Eiropas Komisija, pieņemot lēmumu valsts atbalsta lietā, varētu pamatoties uz aktuālu informāciju.
Lūdzam arī atbilstoši precizēt informāciju anotācijas 5.sadaļā par informācijas iesniegšanu Eiropas Komisijai.
Piedāvātā redakcija
-