Atzinums

Projekta ID
22-TA-2058
Atzinuma sniedzējs
Zemkopības ministrija
Atzinums iesniegts
05.01.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Lūdzam papildus norādīt, ka atbilstoši paredzētajiem grozījumiem Ministru kabineta 2017. gada 20. jūnija noteikumos Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” tiks aktualizētas arī "Zaļā publiskā iepirkuma vadlīnijas pārtikai un ēdināšanas pakalpojumiem", lai nodrošinātu korektu ZPI kritēriju un prasību piemērošanu pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu jomas iepirkumos atbilstoši aktuālajai situācijai.
 
Piedāvātā redakcija
Atbilstoši paredzētajiem grozījumiem Ministru kabineta 2017. gada 20. jūnija noteikumos Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” tiks aktualizētas arī "Zaļā publiskā iepirkuma vadlīnijas pārtikai un ēdināšanas pakalpojumiem"[1].

[1] https://www.varam.gov.lv/lv/media/6223/download?attachment
 
2.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Lūdzam precizēt apakšsadaļas "Veiktie grozījumi noteikumu projektā"  tekstu, kas pamato veiktās izmaiņas attiecībā uz graudaugu pārstrādes produktiem Noteikumu projekta 1. pielikuma 4.1. apakšnodaļā ZPI prasības un kritēriji pārtikas produktu piegādēm un Noteikumu projekta 1. pielikuma 4.2. apakšnodaļā ZPI prasības un kritēriji ēdināšanas pakalpojumiem. Norādām, ka ar veiktajiem grozījumiem ir paredzēts paplašināt graudaugu pārstrādes produktu piemēru uzskaitījumu, nevis paplašināt tvērumu graudaugu pārstrādes produktiem.
Piedāvātā redakcija
Paplašināts graudaugu pārstrādes produktu piemēru uzskaitījums, izsakot noteikumu projekta 1. pielikuma 4.1. apakšnodaļā Tehniskā specifikācija šādā redakcijā: "Iegādājoties graudaugu pārstrādes produktus (piemēram, auzu pārslas, kviešu milti, griķi, rudzu milti, griķu milti, zaļie griķi, dažādi zaļo griķu putraimi, tvaicēti griķi u.c.) vairāk kā 20 procentiem no graudaugu pārstrādes produktu masas vai vērtības jābūt ražotiem atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības metodēm saskaņā ar Padomes 2007. gada 28. jūnija Regulu Nr. 834/2007/EK par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu un par Regulas (EEK) Nr.2092/91 atcelšanu;"