Atzinums

Projekta ID
23-TA-2061
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
14.11.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.2. Mērķis
Iebildums
Tiesību akta projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 2. jūlija noteikumos Nr. 354 "Kosmētikas līdzekļu būtisko prasību nodrošināšanas kārtība"" citastarp paredz precizēt atsauces uz aktuālajiem standartiem. Standartizācijas likuma 14.panta otrā daļa noteic, ka obligāti piemērojamiem Latvijas nacionālajiem standartiem ir jābūt tulkotiem valsts valodā un minētā panta trešā daļa paredz, ka ar šā panta otrajā daļā minēto standartu tulkošanu valsts valodā saistītās izmaksas sedz no attiecīgās nozares ministrijas budžeta līdzekļiem.
Ņemot vērā, ka obligāti piemērojamiem standartiem ir jābūt valsts valodā, taču atsevišķi projekta pielikumā minētie standarti ir pieejami tikai angļu valodā, piemēram, pieejami šeit: https://www.lvs.lv/products/index?ProductsSearch%5Bproduct_number%5D=5725&yt0=&page=0, lūdzam projekta anotācijā norādīt kas un kad minētos standartus tulkos un par kādiem finanšu līdzekļiem.
Turklāt, ņemot vērā Standartizācijas likuma 15. panta otro daļu, kas paredz, ka standartizācijas pieprasījumam par piemērojamo standartu tulkošanu valsts valodā ir noteikts izpildes termiņš, lūdzam arī projektam noteikt attiecīgu spēkā stāšanās termiņu.
 
Piedāvātā redakcija
-