Atzinums

Projekta ID
24-TA-952
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
05.07.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam precizēt noteikumu projekta 18. punktu, nosakot, ka gadījumos, kad atbalsts tiek piešķirts kā komercdarbības atbalsts, projekta īstenošanas gaitā radušās sadārdzinājuma izmaksas finansējuma saņēmējs sedz no saviem līdzekļiem, kas brīvi no jebkāda komercdarbības atbalsta.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam neveikt grozījumus noteikumu 43.12.apakšpunktā, ņemot vērā, ka noteikumu 5.3.1. un 5.3.2.apakšpunktā noteiktie rādītāji paredz uzkrāt uzņēmumu, nevis dalībnieku datus. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes 2021. gada 12. februāra regulas Nr.2021/241, ar ko izveido Atveseļošanas un noturības mehānismu, 22.panta 3.punktā noteikto, jāuzkrāj personu dati. Spēkā esošā norma jau šobrīd nodrošina minēto regulas prasību.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam papildināt noteikumu projekta 46. punktu ar nosacījumu, ka noteikumu projektā 15.4 apakšpunktā plānotās darbības rezultātā iegūtais produkts vai pakalpojums būs gala lietotāju īpašumā un nepaliks finansējuma saņēmēja vai tā sadarbības partnera rīcībā atkārtotai izmantošanai. Papildus lūdzam papildināt anotāciju ar atbilstošu informāciju par to, ka noteikumu projekta 15.4 apakšpunktā plānotās darbības veicējs un attiecīgi atbalsta saņēmējs būs ārpakalpojumā iepirkts pakalpojuma sniedzējs un projekta iesniedzējs vai sadarbības partneris būs tikai iepirkuma organizētājs un ka 15.4 apakšpunktā plānotās darbības rezultātā iegūtais produkts vai pakalpojums nonāks konkrētā gala saņēmēja rīcībā. Vēršam uzmanību ka, ja noteikumu projekta 15.4 apakšpunktā plānotās darbības veiks finansējuma saņēmējs vai sadarbības partneris un rezultāts paliks to rīcībā ar iespēju izmantot tālāk atkārtoti, atbalsts sniedzams kā de minimis atbalsts finansējuma saņēmējam vai darbības partnerim.
Piedāvātā redakcija
-