MK vēstules projekts

<<=TAP_NOS_PAK_DATUMS>>
21-TA-684
04.10.2021.
1-5/237
Latvijas Republikas Tiesībsarga birojam
Par atbalsta sniegšanu starptautisko aizsardzību saņēmušajām personu grupām

Ministru kabinets ir iepazinies ar tiesībsarga  2021. gada 4. oktobra vēstuli Nr. 1-5/237, kurā tiesībsargs atkārtoti aicina novērst nevienlīdzīgo attieksmi, kas tika konstatēta attiecībā uz starptautisko aizsardzību saņēmušajiem senioriem, personām ar invaliditāti, kā arī alternatīvo statusu saņēmušajām ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem, un lūdz sniegt informāciju, kad minētie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā tiks sagatavoti un iesniegti Saeimā.

Atbildot uz tiesībsarga lūgumu, informējam, ka Labklājības ministrija ir izstrādājusi grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz vienreizēja atbalsta piešķiršanu ģimenēm ar bērniem un personām, kuras sasniegušas pensijas vecumu vai kurām piešķirta invaliditāte, ja tām ārkārtējās situācijas laikā bija piešķirts alternatīvās personas statuss.

Labklājības ministrija sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā" saskaņos ar atbildīgajām institūcijām un iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā.

 

Pielikumā: Ministru kabineta 2021. gada    . oktobra sēdes protokola Nr.            . § izraksts.
<<=TAP_AMATS#1>> <<=TAP_PARAKSTS#1>>