"1. pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra
noteikumiem Nr. 1022
Ieslodzīto dienas uztura normas
1. tabula
Dienas uztura norma
Nr. p. k. |
Produkts |
Uztura norma |
||||
Nr. 1 |
Nr. 2 |
Nr. 3 |
Nr. 4 |
Nr. 5 |
||
Bruto daudzums (gramos) |
||||||
1. |
Maize no rudzu un kviešu miltiem | 200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
2. |
Maize no kviešu miltiem | 150 |
200 |
200 |
150 |
200 |
3. |
Kviešu milti | 10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
4. |
Putraimi (kopā) | 90 |
90 |
70 |
90 |
90 |
5. |
Makaronu izstrādājumi | 30 |
30 |
30 |
30 |
30 |
6. |
Gaļa | 80 |
100 |
100 |
– |
– |
7. |
Zivis (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) | 80 |
80 |
100 |
– |
– |
8. |
Kausēti dzīvnieku tauki | 15 |
10 |
15 |
– |
– |
9. |
Augu eļļa | 15 |
15 |
15 |
30 |
25 |
10. |
Piena un augu tauku maisījums | 20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
11. |
Piens | – |
200 |
100 |
– |
200 |
12. |
Olas (gab.) | 0,25 |
1 |
0,5 |
1 |
1,75 |
13. |
Cukurs | 20 |
30 |
30 |
20 |
30 |
14. |
Tēja (melnā, dabīgā) | 1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
15. |
Sāls | 10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
16. |
Tomātu pasta | 3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
17. |
Ciete | – |
1 |
1 |
– |
1 |
18. |
Kartupeļi | 550 |
450 |
450 |
550 |
450 |
19. |
Burkāni | 100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
20. |
Kāposti (svaigie) | 200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
21. |
Galda bietes | 50 |
50 |
50 |
50 |
50 |
22. |
Sīpoli | 75 |
75 |
75 |
75 |
75 |
23. |
Citi dārzeņi | 100 |
100 |
200 |
100 |
100 |
24. |
Žāvēti augļi | – |
15 |
15 |
– |
15 |
25. |
Garšvielas | 0,3 |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
26. |
Sausais piens | 40 |
40 |
40 |
40 |
40 |
27. |
Sojas produkti | – |
– |
– |
20 |
20 |
28. |
Olu pulveris | – |
– |
– |
20 |
20 |
29. |
Pupiņas | – |
– |
– |
80 |
80 |
2. tabula
Speciālā uztura norma
Nr. p. k. |
Produkta nosaukums |
Svars |
1. | Banānu čipsi | 100 g |
2. | Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm | 150 g |
3. | Dzeramais ūdens (negāzēts) | 1000 ml |
"2. pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra
noteikumiem Nr. 1022
Dienas uztura normās savstarpēji aizstājamie pārtikas produkti un to normas
Nr. |
Produkts |
Aizstājamais produkts |
Aizstājējprodukts |
daudzums (gramos) | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Maize no rudzu un kviešu miltiem aizstājama ar: | 100 |
|
1.1. |
sausiņiem | 60 |
|
1.2. |
maizi no kviešu miltiem | 90 |
|
1.3. |
kraukšķīgajām maizītēm | 80 |
|
1.4. |
kviešu miltiem | 66 |
|
1.5. |
dažādiem putraimiem | 66 |
|
1.6. |
makaronu izstrādājumiem | 66 |
|
1.7. |
smalkmaizītēm | 80 |
|
2. |
Visu veidu putraimi aizstājami ar: |
100 |
|
2.1. |
makaronu izstrādājumiem |
100 |
|
2.2. |
kviešu miltiem |
100 |
|
2.3. |
svaigiem dārzeņiem |
500 |
|
2.4. |
svaigiem kartupeļiem |
500 |
|
3. |
Svaigi kartupeļi un visu veidu dārzeņi aizstājami ar: |
100 |
|
3.1. |
putraimiem, miltiem, makaronu izstrādājumiem, žāvētiem kartupeļiem |
20 |
|
3.2. |
zaļajiem lociņiem |
200 |
|
3.3. |
svaigiem ķiplokiem |
20 |
|
3.4. |
žāvētiem dārzeņiem |
10 |
|
3.5. | svaigiem augļiem | 100 |
|
3.6. | konservētiem, sālītiem vai marinētiem dārzeņiem | 100 |
|
4. |
Visu veidu gaļa aizstājama ar: |
100 |
|
4.1. |
saldētu gaļu bez kauliem |
80 |
|
4.2. |
1. kategorijas subproduktiem |
100 |
|
4.3. |
2. kategorijas subproduktiem |
300 |
|
4.4. |
pusķidātu putnu gaļu |
120 |
|
4.5. |
putnu gaļu |
100 |
|
4.6. |
cīsiņiem, sardelēm vai pusžāvēto desu |
80 |
|
4.7. |
gaļas konserviem |
75 |
|
4.8. |
zivīm (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) |
150 |
|
4.9. |
zivju konserviem |
120 |
|
4.10. |
sojas koncentrāta produktiem |
10 |
|
4.11. |
sieru |
48 |
|
4.12. |
malto gaļu |
80 |
|
4.13. |
olām (gab.) |
2 |
|
4.14. |
buljona koncentrātu |
80 |
|
4.15. | sojas miltiem | 30 |
|
4.16. | olu pulveri | 30 |
|
5. |
Visu veidu zivis (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) aizstājamas ar: |
100 |
|
5.1. |
dažādiem gaļas konserviem |
50 |
|
5.2. |
visu veidu zivīm ar galvām |
130 |
|
5.3. |
zivju fileju |
70 |
|
5.4. |
gaļu (liellopu gaļu, aitas gaļu vai cūkgaļu) |
67 |
|
5.5. |
zivju konserviem |
80 |
|
5.6. |
malto zivju gaļu |
80 |
|
6. |
Kausēti dzīvnieku tauki aizstājami ar: |
100 |
|
6.1. |
margarīnu |
100 |
|
6.2. |
sviestu |
67 |
|
6.3. |
augu eļļu |
100 |
|
6.4. |
jēltaukiem |
130 |
|
6.5. |
speķi |
100 |
|
7. |
Pilnpiens (100 cm3 piena vienlīdzīgi 100 g) aizstājams ar: |
100 |
|
7.1. |
kefīru, rūgušpienu vai jogurtu |
100 |
|
7.2. |
sauso pienu |
15 |
|
7.3. |
iebiezināto pienu ar cukuru |
20 |
|
7.4. |
iebiezināto pienu bez cukura |
30 |
|
7.5. |
krējumu |
15 |
|
7.6. |
biezpienu |
30 |
|
7.7. |
sieru |
18 |
|
7.8. |
olām (gab.) |
0,5 |
|
7.9. |
zivīm (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) |
60 |
|
8. |
Olas aizstājamas ar: |
1 (gab.) |
|
8.1. |
pienu, kefīru, rūgušpienu vai jogurtu |
200 |
|
8.2. |
gaļu |
50 |
|
8.3. |
zivīm |
120 |
|
8.4. |
olu pulveri |
15 |
|
9. |
Cukurs aizstājams ar: |
100 |
|
9.1. |
karamelēm |
50 |
|
9.2. |
ievārījumu, džemu vai augļu biezeni |
140 |
|
9.3. |
marmelādi |
130 |
|
9.4. |
cepumiem |
100 |
|
9.5. |
žāvētiem augļiem |
67 |
|
9.6. |
ķīseļa koncentrātu |
100 |
|
10. |
Tomātu pasta aizstājama ar: |
100 |
|
10.1. |
tomātu mērci |
200 |
|
10.2. |
tomātu sulu |
500 |
|
11. |
Svaigi augļi aizstājami ar: |
100 |
|
11.1. |
svaigām ogām |
100 |
|
11.2. |
arbūziem |
300 |
|
11.3. |
žāvētiem augļiem |
20 |
|
11.4. |
konservētiem kompotiem |
50 |
|
11.5. |
dabīgām sulām |
100 |
|
11.6. |
konservētām sulām, kuru saturā ir 50 % sausnas |
20 |
|
11.7. |
augļu dzērieniem |
130 |
|
11.8. |
augļu un ogu ekstraktiem |
10 |
|
12. |
Augļu un ogu sulas aizstājamas ar: |
100 |
|
12.1. |
augļu konserviem |
50 |
|
12.2. |
cukuru |
30 |
|
13. |
Žāvēti augļi aizstājami ar: |
100 |
|
13.1. |
svaigiem augļiem |
500 |
|
13.2. |
cukuru |
150 |
|
13.3. |
ķīseļa koncentrātu |
150 |
|
14. |
Dabīgā tēja aizstājama ar: |
100 |
|
14.1. |
šķīstošo tēju |
80 |
|
14.2. |
kafijas dzērienu |
150 |
Piezīme. Pieļaujama aizstājējprodukta maiņa pret aizstājamo produktu.
"
"3. pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra
noteikumiem Nr. 1022
Mazgāšanas līdzekļu un personīgās higiēnas līdzekļu normas vienam ieslodzītajam
Nr. p. k. |
Nosaukums | Lietošanas laiks, mēneši | Daudzums | Mērvienības |
1. | Zobu suka | 3 | 1 | gabals |
2. | Zobu pasta | 1 | 50 | mililitri |
3. | Saimniecības ziepes | 6 | 200 | grami |
4. | Tualetes ziepes | 1 | 100 | grami |
5. | Tualetes papīrs, rullis (ne mazāk par 30 metriem) | 1 | 2 | gabali |
6. | Trauku mazgāšanas līdzeklis* | 6 | 500 | mililitri |
7. | Sievietēm – higiēniskās paketes | 1 | 16 | gabali |
Piezīme. * Izsniedz, ja ēdināšana nodrošināta kamerā."
"4. pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra
noteikumiem Nr. 1022
Ieslodzītajam izsniedzamais apģērbs un apavi
1. Vīriešiem, zēniem:
Nr. p. k. |
Nosaukums |
1.1. | ziemas cepure |
1.2. | ziemas virsjaka |
1.3. | jaka |
1.4. | ziemas cimdi |
1.5. | bikses |
1.6. | T-krekls |
1.7. | apakšbikses |
1.8. | kurpes vai zābaki |
1.9. | čības |
1.10. | zeķes |
2. Sievietēm, meitenēm:
Nr. p. k. |
Nosaukums |
1.1. | ziemas cepure |
1.2. | ziemas virsjaka |
1.3. | jaka |
1.4. | ziemas cimdi |
1.5. | bikses |
1.6. | krūšturis |
1.7. | T-krekls |
1.8. | apakšbikses |
1.9. | īsās vai pusgarās zeķes |
1.10. | kurpes vai zābaki |
1.11. | čības |
3. Olaines cietuma (Latvijas Cietumu slimnīcas) Atkarīgo centra notiesātajiem un ieslodzītajiem, kas iesaistīti izglītības programmās, kurās paredzētas sporta nodarbības, papildus izsniedzami sporta apavi."
"5. pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 19.decembra
noteikumiem Nr. 1022
Gultas piederumu normas vienam ieslodzītajam
Nr. p. k. |
Nosaukums |
Daudzums |
1. |
Matracis | 1 gab. |
2. |
Spilvens | 1 gab. |
3. |
Sega | 1 gab. |
4. |
Palags | 2 gab. |
5. |
Spilvendrāna | 1 gab. |
6. |
Dvielis | 2 gab. |