34. panta pirmo daļu
"2. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 24. jūlija
noteikumiem Nr. 447
Obligāto veselības pārbaužu veikšanas apjoms un periodiskums obligātajām veselības pārbaudēm pakļautajām personām, kuras nodarbinātas darbos, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai
Nr. |
Darbi (ieskaitot mācību praksi, amata apguvi un brīvprātīgā darbu), kuros nodarbinātās personas ir pakļautas obligātajām pirmreizējām un periodiskajām veselības pārbaudēm |
Obligātās veselības pārbaudes apjoms |
Obligāto veselības pārbaužu veikšanas biežums |
|
pirmreizējā veselības pārbaude |
periodiskā veselības pārbaude |
|||
1. | Darbi, kuros darbinieks ir regulārā tuvā kontaktā vai epizodiski tuvā kontaktā ar bērnu iekštelpās un veic darba pienākumus šādās darbavietās: | 1) personas veselības stāvokļa vispārējā novērtēšana (tuberkulozes inficēšanās risku apzināšana, tuberkulozes infekcijas klīnisko pazīmju izvērtēšana) | x |
reizi gadā |
1.1. | pirmsskolas izglītības iestādē; | |||
1.2. | vispārējās izglītības iestādē; | |||
1.3. | bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādē; | |||
1.4. | profesionālās ievirzes izglītības iestādē (tai skaitā mūzikas skolā, sporta skolā); | 2) plaušu rentgenoloģiskā izmeklēšana | x |
reizi gadā |
1.5. | profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādē (tai skaitā arodizglītības iestādē); | |||
1.6. | speciālās izglītības iestādē (tai skaitā tajā, kas nodrošina internāta pakalpojumus); | |||
1.7. | bērnu nometnē; | |||
1.8. | bērnu uzraudzības pakalpojuma sniegšanas vietā; | |||
1.9. | bērnu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādē ar izmitināšanu; | |||
1.10. | iestādē, kas nodrošina sociālos pakalpojumus bērniem bez izmitināšanas; | |||
1.11. | ārstniecības iestādē, kas sniedz pakalpojumus bērniem | |||
2. | Darbi kādā no pārtikas (tai skaitā dzeramā ūdens) aprites posmiem, kuros ir tieša saskare ar nefasētu pārtiku | 1) personas veselības stāvokļa vispārējā novērtēšana (ar pārtiku pārnesamu infekcijas slimību inficēšanās risku apzināšana un šo infekcijas slimību klīnisko pazīmju izvērtēšana) | x |
nav nepieciešama |
2) laboratoriskā izmeklēšana – bakterioloģiskā izmeklēšana zarnu infekcijas slimību noteikšanai pēc epidemioloģiskām indikācijām | x |
atsākot darbu pēc saslimšanas ar akūtu zarnu infekciju ar noteikto etioloģiju vai kā kontaktpersonai |
||
3. | Darbi pārtikas primārajā ražošanā, kuros darbinieks veic darba pienākumus tiešā saskarē ar pārtiku šādās darbavietās: | 1) personas veselības stāvokļa vispārējā novērtēšana (ar pārtiku pārnesamu infekcijas slimību inficēšanās risku apzināšana un šo infekcijas slimību klīnisko pazīmju izvērtēšana) | x |
nav nepieciešama |
3.1. | lauksaimniecības dzīvnieku novietnēs; | |||
3.2. | dīgstu ražošanas uzņēmumos; | |||
3.3. | biškopības produktu aprites uzņēmumos | |||
2) laboratoriskā izmeklēšana – bakterioloģiskā izmeklēšana zarnu infekcijas slimību noteikšanai pēc epidemioloģiskām indikācijām | x |
atsākot darbu pēc saslimšanas ar akūtu zarnu infekciju ar noteikto etioloģiju vai kā kontaktpersonai |
Piezīme. "x" – nepieciešams veikt."