Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 20. decembra noteikumos Nr. 812 "Oficiālās statistikas veidlapu paraugu apstiprināšanas un veidlapu aizpildīšanas un iesniegšanas noteikumi"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Ministru kabineta noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 20. decembra noteikumos Nr. 812 “Oficiālās statistikas veidlapu paraugu apstiprināšanas un veidlapu aizpildīšanas un iesniegšanas noteikumi”” izstrādāts, lai risinātu šādas galvenās problēmas:
- lai uzlabotu atsevišķu statistisko rādītāju apkopošanas un kopsavilkuma informācijas publicēšanas termiņus;
- lai izpildītu Eiropas Savienības normatīvo aktu (regulu) prasības un Eiropas Savienības un Centrālās statistikas pārvaldes (turpmāk - Pārvalde) savstarpēji noslēgto sadarbības līgumu prasības;
- lai samazinātu respondentu noslodzi.
Mērķa apraksts
Ministru kabineta noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 20. decembra noteikumos Nr. 812 “Oficiālās statistikas veidlapu paraugu apstiprināšanas un veidlapu aizpildīšanas un iesniegšanas noteikumi”” mērķis ir aktualizēt aktuālo veidlapu sarakstu, un datus, kurus nepieciešams ar tām vākt. 
Politikas jomas
Publiskās pārvaldes politika
Teritorija
-
Norises laiks
30.08.2022. - 12.09.2022.
Informācija
Ministru kabineta noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 20. decembra noteikumos Nr. 812 “Oficiālās statistikas veidlapu paraugu apstiprināšanas un veidlapu aizpildīšanas un iesniegšanas noteikumi”” ir izstrādāti saskaņā ar Statistikas likuma 11. pantu.
Fiziskās personas
Skaidrojums un ietekme
-
Juridiskās personas
Skaidrojums un ietekme
-
Sagatavoja
Guna Šteinberga (CSP)
Atbildīgā persona
Edmunds Valantis (EM)
Izsludināšanas datums
26.08.2022. 13:17

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts