Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 5. jūlija noteikumos Nr. 398 "Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Spēkā esošie Ministru kabineta 2022. gada 5.jūlija noteikumi Nr. 398 "Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību” (turpmāk – Noteikumi Nr.398) nosaka centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību akreditētās vispārējās izglītības programmās. 
 
Noteikumi Nr. 398 paredz eksāmena mutvārdu daļas norisi vienā telpā gan tiem izglītojamiem, kuri kārto mutvārdu eksāmenu, gan tiem izglītojamiem, kuri tajā pašā laikā gatavojas mutvārdu eksāmena kārtošanai. 
 
Noteikumos Nr. 398 noteikts, ka Valsts izglītības satura centrs nosaka atšķirīgus valsts pārbaudes darbu norises darbību laikus un atbalsta pasākumus izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, kuriem ir Valsts pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums par atbilstošas izglītības programmas īstenošanu vai par izglītojamā speciālām vajadzībām un atbalsta pasākumu nepieciešamību vispārējās izglītības apguvē.
Mērķa apraksts
Projekta mērķis ir precizēt un aktualizēt kārtību, kādā notiek valsts pārbaudījumi akreditētu izglītības iestāžu īstenotajās izglītības programmās, atbilstoši spēkā esošajām tiesību normām un situācijai.  
Politikas jomas
Izglītības un zinātnes politika; Vispārējās izglītības sistēmas attīstība
Teritorija
-
Norises laiks
10.01.2023. - 24.01.2023.
Informācija
Noteikumi izskatīti IZM vadības sēdē. 
Fiziskās personas
  • Izglītojamie, kas kārto eksāmenus par pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības ieguvi. Izglītības speciālisti, centra darbinieki, kas iesaistīti valsts pārbaudes darbu nodrošināšanā.
Skaidrojums un ietekme
Izglītojamie katru gadu izglītības iestādēs kārtos valsts pārbaudes darbus par pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu apguvi. Izglītības speciālisti, centra darbinieki nodrošinās valsts pārbaudes darbu norisi. 
Juridiskās personas
  • Izglītības iestādes
Skaidrojums un ietekme
Valsts pārbaudes darbos iesaistītās institūcijas nodrošinās valsts pārbaudes darbu norisi. 
Sagatavoja
Sintija Sējēja (VISC)
Atbildīgā persona
Līga Lejiņa (IZM)
Izsludināšanas datums
10.01.2023. 11:52

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts