Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījums Ministru kabineta 2019. gada 2. jūlija noteikumos Nr. 287 "Valsts robežsardzes koledžas maksas pakalpojumu cenrādis"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Saskaņā ar Ministru kabineta 2006. gada 30. novembra noteikumu Nr. 978 "Valsts robežsardzes koledžas nolikums" 7.9.1 apakšpunktu, 47. punktu, Valsts robežsardzes koledža (turpmāk - Koledža) organizē, koordinē un attīsta kinoloģijas darbu Koledžā un Valsts robežsardzē, atbilstoši Koledžas darbības pamatvirzieniem un normatīvajiem aktiem, var sniegt maksas pakalpojumus, veikt saimniecisko darbību un sniegt citus pakalpojumus.
Koledžas sniegto maksas pakalpojumu cenas noteiktas Ministru kabineta 2019. gada 2. jūlija noteikumu Nr. 287 "Valsts robežsardzes koledžas maksas pakalpojumu cenrādis" (turpmāk - Noteikumi Nr. 287) saturā. Esošo maksas pakalpojumu izcenojumi nav pārskatīti kopš 2019. gada un šobrīd faktiski vairs nesedz pakalpojuma patiesās izmaksas. 
Noteikumu projekts paredz aktualizēt Koledžas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, jo Koledžas  sniegto maksas pakalpojumu tiešās un netiešās izmaksas, kuras veido maksas pakalpojumu izcenojumu, ir būtiski palielinājušās.
Noteikumu projekts paredz paplašināt Koledžas sniegto maksas pakalpojumu klāstu attiecībā uz Ministru kabineta 2006. gada 30. novembra noteikumos Nr. 978 "Valsts robežsardzes koledžas nolikums" minēto uzdevumu - organizēt, koordinēt un attīstīt kinoloģijas darbu Koledžā un Valsts robežsardzē.
Atbilstoši faktiskajai situācijai, veicot detalizētu maksas pakalpojumu aprēķinu, un ņemot vērā to, ka veiktas izmaiņas sniegto pakalpojumu klāstā, kā arī palielinājušās maksas pakalpojumu nodrošināšanā iesaistīto nodarbināto mēnešalgas, tehnisko resursu uzturēšanas izmaksas, samaksa par pakalpojumiem, materiāliem, energoresursiem u.c. izdevumi, konstatēts, ka palielinās maksas pakalpojumu izcenojumi, tādējādi noteikumu projektā paredzēts Noteikumu Nr. 287 pielikumu izteikt jaunā redakcijā.
Mērķa apraksts
Noteikumu projekta mērķis ir pārskatīt un aktualizēt Koledžas sniegtos maksas pakalpojumus un to cenas atbilstoši faktiskajām izmaksām, palielināt Koledžas sniegto maksas pakalpojumu klāstu ar jauniem maksas pakalpojumiem, kā arī izslēgt tos maksas pakalpojumu veidus, pēc kuriem nav pieprasījuma.
Politikas jomas
Iekšlietu politika
Teritorija
Latvijas Republika
Norises laiks
07.08.2023. - 22.08.2023.
Informācija
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2009.gada 15.augusta noteikumiem Nr.970 "Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā", sabiedrībai tiek dota iespēja rakstiski sniegt viedokli par Ministru kabineta noteikumu projektu tā izstrādes un saskaņošanas procesā.
Fiziskās personas
Skaidrojums un ietekme
Izmantojot Valsts robežsardzes koledžas sniegtos maksas pakalpojumus, uz personām attieksies noteikumu projektā paredzētās maksas pakalpojumu izmaksas
Juridiskās personas
Sagatavoja
Arnolds Gailišs (VRS)
Atbildīgā persona
Kristaps Sproģis (IEM)
Izsludināšanas datums
07.08.2023. 17:33

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts