Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījums Ministru kabineta 2022. gada 8. novembra noteikumos Nr. 693 "Iekšlietu ministrijas Informācijas centra maksas pakalpojumu cenrādis"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” grozījumiem (stājas spēkā 2023. gada 4. jūlijā) no likuma “Par nodokļiem un nodevām” izslēgts 7.1 pants (atbilstoši pārejas noteikumu 238. punktam grozījums attiecībā uz 7.1 panta izslēgšanu stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī), tādējādi ar 2024. gada 1. janvāri paredzot atteikties no Padziļinātās sadarbības programmas darbības.
Ņemot vērā minēto, ar tiesību akta projektu "Grozījums Ministru kabineta 2022. gada 8. novembra noteikumos Nr. 693 "Iekšlietu ministrijas Informācijas centra maksas pakalpojumu cenrādis"" (turpmāk - noteikumu projekts) veicami grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 8. novembra noteikumos Nr. 693 "Iekšlietu ministrijas Informācijas centra maksas pakalpojumu cenrādis" (turpmāk - Informācijas centra cenrādis), Informācijas centra cenrāža pielikumu izsakot jaunā redakcijā un no pielikuma piezīmēm svītrojot nosacījumu, ka maksas apmēru par atsevišķiem Informācijas centra sniegtajiem maksas pakalpojumiem samazina par 10 procentiem nodokļu maksātājiem, kuriem piešķirts Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieka statuss.
Vienlaikus precizēts Informācijas centra cenrāža pielikuma 1.-4. punkts, precizējot maksas pakalpojumu (izsniedzamās izziņas par (ne)sodāmību) nosaukumu, pielikums tiek papildināts ar jaunu maksas pakalpojumu –  “Ziņu sniegšana izziņas formā (personu darbību regulējošos ārējos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un apjomā)”, kā arī precizēts pielikuma 11.1. apakšpunkts (iepriekš 10.1.apakšpunkts), precizējot maksas pakalpojuma nosaukumu.
Mērķa apraksts
Noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt Informācijas centra cenrāža atbilstību grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām” attiecībā uz likuma “Par nodokļiem un nodevām” 7.1 panta izslēgšanu.
Ņemot vērā minēto, noteikumu projekts paredz ar 2024.gada 1.janvāri svītrot no Informācijas centra cenrāža nosacījumu, ka maksas apmēru par atsevišķiem Informācijas centra sniegtajiem maksas pakalpojumiem samazina par 10 procentiem nodokļu maksātājiem, kuriem piešķirts Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieka statuss.
Politikas jomas
Iekšlietu politika
Teritorija
Latvijas Republika
Norises laiks
08.12.2023. - 22.12.2023.
Informācija
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2009.gada 15.augusta noteikumiem Nr.970 "Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā", sabiedrībai tiek dota iespēja rakstiski sniegt viedokli par Ministru kabineta noteikumu projektu tā izstrādes un saskaņošanas procesā.
Fiziskās personas
  • Fiziskās personas, kuras izmanto Informācijas centra sniegtos maksas pakalpojumus
Skaidrojums un ietekme
Izmantojot Informācijas centra sniegtos maksas pakalpojumus, uz personām attieksies noteikumu projektā paredzētās maksas pakalpojumu izmaksas
Juridiskās personas
  • Fiziskās personas, kuras izmanto Informācijas centra sniegtos maksas pakalpojumus
Skaidrojums un ietekme
Izmantojot Informācijas centra sniegtos maksas pakalpojumus, uz personām attieksies noteikumu projektā paredzētās maksas pakalpojumu izmaksas
Sagatavoja
Sigita Alekse (IeM IC)
Atbildīgā persona
Kristaps Sproģis (IEM)
Izsludināšanas datums
04.12.2023. 12:44

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts