Sabiedrības līdzdalība

Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Noteikumi par produktivitātes aizdevumiem uzņēmumu inovācijām
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Lai nodrošinātu finansējuma pieejamību gala labuma guvēja attīstībai Latvijā, nodrošinot tiem nepieciešamo atbalstu jaunu inovatīvu produktu izstrādei, inovatīvu ražošanas procesu ieviešanai, kā arī stimulēt privātā sektora ieguldījumus pētniecībā, attīstībā un inovācijās, atbalstot gala labuma guvēju projektu īstenošanu viedās specializācijas stratēģijas jomās ar Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 1.2.1.  specifiskā atbalsta mērķa “Pētniecības un inovāciju kapacitātes stiprināšana un progresīvu tehnoloģiju ieviešana uzņēmumiem" 1.2.1.2. pasākuma "Produktivitātes aizdevumi uzņēmumu inovācijām" īstenošanas noteikumu projektu tiek paredzēts atbalsts inovāciju produktu izstrādei un pētniecības un attīstības darbībām.
Mērķa apraksts
Nodrošināt finansējuma pieejamību, tādējādi  sekmējot jaunu, inovatīvu, ar augstas izaugsmes un produktivitātes potenciālu gala saņēmēju izveidi un attīstību Latvijā
Politikas jomas
Eiropas Savienības fondi un citi ārvalstu finanšu instrumenti
Teritorija
-
Norises laiks
18.03.2024. - 08.04.2024.
Informācija
Atbilstoši Ministru kabineta 2009. gada 25. augusta noteikumu Nr. 970 “Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā” 7.4.1 apakšpunktam sabiedrībai ir dota iespēja rakstiski sniegt viedokli par noteikumu projektu tā saskaņošanas stadijā.
Fiziskās personas
Juridiskās personas
  • visi uzņēmumi
Skaidrojums un ietekme
-
Sagatavoja
Signija Zandere (EM)
Atbildīgā persona
Edmunds Valantis (EM)
Izsludināšanas datums
21.03.2024. 08:06

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts