Sabiedrības līdzdalība

PAZIŅOJUMS:
Atcelta Valsts sekretāru 08.05.2025. sanāksme. Nākamā kārtējā Valsts sekretāru sanāksme plānota š.g. 15.maijā.
Projekta ID/ Uzdevuma numurs
Tiesību akta/ diskusiju dokumenta nosaukums
Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"
Līdzdalības veids
Publiskā apspriešana
Sākotnēji identificētās problēmas apraksts
Patlaban spēkā esošajos Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 “Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība” (turpmāk – noteikumi Nr. 461) noteiktas prasības pārtikas kvalitātes shēmām,  kuros nepieciešams izdarīt grozījumus
Mērķa apraksts
Precizēt atsauces uz Eiropas Savienības tieši piemērojamiem tiesību aktiem, saskaņā ar kuriem tiek izveidotas pārtikas kvalitātes shēmas, precizēt LVS standartus, precizēt un izstrādāt NPKS produktu kvalitātes kritērijus  produktiem, lai veicinātu ražotāju iesaistīšanos kvalitātes shēmā.
 
Politikas jomas
Pārtikas drošība un kvalitāte
Teritorija
Latvija
Norises laiks
03.02.2025. - 17.02.2025.
Informācija
Noteikumu projekts ietekmēs pārtikas kvalitātes shēmās iesaistītos dalībniekus
Fiziskās personas
  • Patērētāji
Skaidrojums un ietekme
Paplašinot NPKS produktu klāstu, patērētājiem tiks nodrošināta iespēja iegādāties vairāk pārtikas kvalitātes shēmu produktu
 
Juridiskās personas
  • visi uzņēmumi
Skaidrojums un ietekme
Operatoriem (ražotājiem) ir dota iespēja ražot vairāk  kvalitatīvus vietējos produktus un piedalīties pārtikas kvalitātes shēmās.
Nozare
Lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība
Nozaru ietekmes apraksts
-
Sagatavoja
Ginta Dzerkale (ZM)
Atbildīgā persona
Zigmārs Ķikāns (ZM)
Izsludināšanas datums
03.02.2025. 16:06

Iesniegtie iebildumi / priekšlikumi

Iebilduma / priekšlikuma iesniedzējs
Iebilduma / priekšlikuma būtība
Iesniegts
Piekrītu
Paziņojums par sīkdatņu lietošanu
Lai nodrošinātu TAP portāla pieejamību, tā darbībai tiek izmantotas tikai obligātās tehniskās sīkdatnes. Esmu informēts par sīkdatņu izmantošanu un, turpinot darboties šajā vietnē, piekrītu to izmantošanai. Lasīt vairāk