Atzinums

Projekta ID
21-TA-1164
Atzinuma sniedzējs
Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija
Atzinums iesniegts
05.07.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
Iebildums
Lūdzam anotācijā skaidrot, kas tiek saprasts ar pašvaldību veikto kartēšanu (anotācijas 14.lpp.).
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
Iebildums
Lūdzam anotācijā skaidrot, kas domāts ar likumprojekta 4.panta 2.daļas 4.punktu – kas tiek saprasts ar vietējo kopienu un kā tiek saprasta ienākumu nevienlīdzības mazināšanās reģionos.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Likumprojekts
Priekšlikums
4. panta 7. punktā rakstīts - "projekts, kur plānotais atalgojums ir ne mazāks kā iepriekšējā pārskata gada Eiropas Savienības vidējais atalgojums." Priekšlikums - nedaudz precizēt gramatiski punktu, ievietojot vārdu "gada" pirms vārda "pārskata". 
Piedāvātā redakcija
7) projekts, kur plānotais atalgojums ir ne mazāks kā iepriekšējā gada pārskata Eiropas Savienības vidējais atalgojums.
4.
Anotācija (ex-ante)
Priekšlikums
Norādām, ka no reģionālās politikas viedokļa saskaņā ar Reģionālās politikas pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam ir būtiski nodrošināt investīciju piesaisti reģionos. VARAM sniedz atbalstu pašvaldībām uzņēmējdarbības atbalsta vides attīstībai un viedo risinājumu īstenošanai. Tādējādi varam ietekmēt inovāciju zonas un to attīstību. Šajā kontekstā būtiska ir pašvaldības komponente.

Vēršam uzmanību arī, ka Reģionālās politikas pamatnostādnes 2021.-2027.gadam paredz reģionālās inovācijas un zināšanu platformas izveidi un darbību (A.1.7.uzdevums). Kā atbildīgā institūcija noteikta VARAM, iesaistītās institūcijas – Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, plānošanas reģioni, pašvaldības, uzņēmēji, izglītības, zinātnes un pētniecības institūcijas. Līdz ar to likumprojektā un/vai tā anotācijā ir jāparedz sadarbības modelis ar VARAM un plānošanas reģioniem.
 
Piedāvātā redakcija
-