Atzinums

Projekta ID
22-TA-3051
Atzinuma sniedzējs
Ekonomikas ministrija
Atzinums iesniegts
13.02.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam precizēt noteikumu projekta 8.punktu, nosakot, ka ostas pārvalde nosaka un apstiprina kritērijus un kārtību, kādā kuģis var pretendēt uz ostas maksu atvieglojumu un kanāla maksas atbrīvojumu saņemšanu.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu projekts
Iebildums
Anotācijā ir norādīts, ka ostas pārvaldes var ierosināt un pārskatīt ostu maksu apmēru un ostu pakalpojumu tarifu robežlīmeņus 1 reizi gadā, savukārt projekta 12.punktā ir paredzēts, ka ostas pārvalde ne retāk kā reizi gadā izvērtē nepieciešamību veikt izmaiņas ostas maksās un ostas pakalpojumu tarifu robežlīmeņos, līdz ar to nav skaidrs, cik reizes gadā var pārskatīt ostas maksu apmēru un ostu pakalpojumu tarifu robežlīmeņus. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka pašreizējā noteikumu projekta 12.punkta redakcija pieļauj biežu ostu maksu apmēru un ostu pakalpojumu robežlīmeņu pārskatīšanu viena gada ietvaros, pieļaujot pat situāciju, ka pārskatīšana notiek katru mēnesi, kas nebūtu samērīgi. Noteikumu projektā būtu jānosaka vai nu konkrēts periodiskums, vai arī jānosaka kritērijus un iespējamos iemeslus ostu maksu apmēru un ostu pakalpojumu tarifu robežlīmeņu pārskatīšanai. Ņemot vērā minēto, lūdzam precizēt projektu un tā anotāciju.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Lūdzam skaidrības labad precizēt projekta 17.punktu, norādot iestādi, kurā var apstrīdēt ostas pārvaldes pieņemto lēmumu.
Piedāvātā redakcija
-