Atzinums

Projekta ID
22-TA-1399
Atzinuma sniedzējs
Satiksmes ministrija
Atzinums iesniegts
30.12.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Plāna projekts
Iebildums
Satiksmes ministrija iebilst būt atbildīgā institūcija par Digitālās transformācijas pamatnostādņu 2021.–2027. gadam ieviešanas plāna 2.1. - 3.3.pasākumu, kurā paredzēts sadarbībā ar citām ES dalībvalstīm izveidot “Datu vēstniecības risinājums” pašu nozīmīgāko valsts pārvaldes IKT risinājumu darbības nodrošināšanai ārpus Latvijas, jo nav skaidri norādīts finansējuma avots, bet tikai ietverta vispārēja atsauce uz 4.10.3. - 1.1. “Valsts pārvaldes “federētā mākoņa” koplietošanas pakalpojumu attīstība.”. Vēršam uzmanību, ka pašreizējā Atveseļošanas un noturības mehānisma SM pārziņā esošajā projektā:
1) nav plānota šāda darbība;
2) nav noteikts, kas būs projekta īstenotājs;
3) nav aprakstītas un skaidras pasākumā plānotās aktivitātes, īpaši ņemot vērā, ka tās nav bijušas iekļautas arī Digitālās transformācijas pamatnostādnēs 2021.–2027. gadam.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Plāna projekts
Iebildums
Lūdzam tabulas D kolonnā "Budžeta programmas (apakšprogrammas) kods un nosaukums" 83. un 408.rindā ietverto informāciju "Finansējuma avots pašlaik nav iezīmēts" papildināt ar informāciju atbilstoši VARAM 2022.gada 7.decembra vēstules Nr.11-2/8319 "Par finansējumu SKLOIS attīstībai saistībā ar Regulas (ES) 2019/1239 ieviešanu" 1. un 2.punktā minētajam. 
Piedāvātā redakcija
-
3.
Plāna projekts
Iebildums
Ņemot vērā, ka atbilstoši teritorijas plānošanas normatīvajiem aktiem, pašvaldībām nav obligāts pienākums teritorijas plānojumus skaņot ar Satiksmes ministriju, lūdzam plāna projekta 3.1.2.-1.1. pasākumu izteikt jaunā redakcijā.
Piedāvātā redakcija
Atbilstoši pašvaldību pieprasījumam SM sniedz nosacījumus pašvaldību teritorijas plānojumu izstrādei.
4.
Plāna projekts
Iebildums
Rezultatīvie rādītāji paredz 20 pasākumus, no kuriem 10 pasākumu ieviešanas termiņu nosaka ES regula. Sakarā ar pasākumu lielo kopējo skaitu projektu plānots dalīt 2 posmos, 1.posmā paredzot ES prasību izpildi, bet 2. posmā paredzēts īstenot pārējos pasākumus, kuri ir būtiski jūrniecības nozares digitalizācijas attīstībai. 
Ņemot vērā minēto, lūdzam precizēt plāna projekta 3.nodaļas 4.9.3. - 1.2.pasākuma “Starptautiskā kravu loģistikas un ostu informācijas sistēma (SKLOIS) ir integrēta un darbojas vienotā Eiropas Jūras vienloga sistēma vidē EMSWe” 5. un 6.kolonnu, norādot plāna projekta 5.kolonnā šādus izpildes termiņus:
1) 31.12.2027.;
2) 15.08.2025.,
kā arī plāna projekta 6.kolonnā kā atbildīgo institūciju norādīt Satiksmes ministriju.
Piedāvātā redakcija
-
5.
Plāna projekts
Priekšlikums
Lai īstenotu sociālās vienlīdzības principus piekļuvei finansiāli ietilpīgiem mācību procesiem, lūdzam izvērtēt iespēju pasākumu plāna 1.punktā ietvert aktivitāti par valsts pasūtījuma veidošanu tehnoloģiski ietilpīgu kvalifikāciju iegūšanai (proti, gaisa kuģu piloti, gaisa satiksmes vadības dispečeri, gaisa kuģu tehniskās ekspluatācijas tehniķi).
Piedāvātā redakcija
-