Atzinums

Projekta ID
24-TA-121
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
04.03.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu konsolidētā versija
Iebildums
Lūdzam svītrot noteikumu projekta 1.punktu, atstājot spēkā esošās normas redakciju. Pašreiz noteikumu 7.punkts nosaka visu Zvejniecības likuma 28.pantā norādīto ieņēmumu veidu uzskaiti atsevišķos valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontos, bet ar grozījumu tiek mainīta normas būtība. Lūdzam atbilstoši precizēt arī anotāciju.
Vēršam uzmanību, ka Zvejniecības likuma 28.pantā norādīto ieņēmumu veidu valsts budžeta maksājumu administrējošās institūcijas saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 3. oktobra noteikumiem Nr. 553 "Nenodokļu ieņēmumu ieskaitīšanas valsts pamatbudžeta ieņēmumos un atmaksas kārtība" ir arī Valsts ieņēmumu dienests (ieņēmumiem no konfiscēto zvejas rīku, zvejas līdzekļu un nelikumīgi iegūto zivju realizācijas), pašvaldības (daļai no ieņēmumiem no ūdenstilpju un zvejas tiesību nomas un zvejas tiesību izmantošanas) un zvērināti tiesu izpildītāji (piespiedu piedziņa).
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu konsolidētā versija
Iebildums
Lūdzam svītrot noteikumu projekta 2.punktu, jo normatīvā akta projektā neietver normas, kas dublē tāda paša spēka normatīvā akta tiesību normās ietverto normatīvo regulējumu, pamatojoties uz Ministru kabineta 2009.gada 3.februāra noteikumos Nr.108 “Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 3.2. apakšpunktā noteikto. Informējam, ka rīcību ar nenodokļu ieņēmumiem regulē Ministru kabineta 2023. gada 3. oktobra noteikumi Nr. 553 "Nenodokļu ieņēmumu ieskaitīšanas valsts pamatbudžeta ieņēmumos un atmaksas kārtība", paredzot, ka pēc nenodokļu ieņēmumu maksājumu atpazīšanas valsts budžeta maksājumus administrējošā institūcija ne retāk kā reizi mēnesī līdz mēneša pēdējai darbdienai ieskaita atpazīto nenodokļu ieņēmumu summu valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā, ko rīko Valsts kase.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam precizēt redakciju, aizstājot neaktuālus (neprecīzus) apzīmējumus –  vārdu “bankas” aizstāt ar “kredītiestādes” un vārdu “ieņemtās” aizstāt ar “valsts budžetā ieskaitītās”, kā arī svītrojot vārdu “tieši”, jo tā ir liekvārdība.
Piedāvātā redakcija
-