Atzinums

Projekta ID
24-TA-677
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
21.03.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Rīkojuma projekts
Priekšlikums
Lūdzam ievērot vienveidīgu praksi attiecībā uz rīkojuma projektu, izsakot 3.punktu šādi: “Aizsardzības ministrijai nodot pircējam šā rīkojuma 1.punktā minēto nekustamo īpašumu 30 dienu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas, sastādot attiecīgu pieņemšanas un nodošanas aktu”.
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam papildināt anotāciju ar informāciju par atsavināmās būves tehnisko stāvokli, ievērojot Civillikuma 1084.pantā noteikto, ka katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem. Gadījumā, ja ir saņemti norādījumi no būvvaldes par būves sakārtošanu, tad lūdzam izsoles noteikumos iekļaut ne vien informāciju par būves faktisko un tehnisko stāvokli, bet arī norādījumus ieguvējam par būves sakārtošanu.

Saskaņā ar NĪVKIS datiem (skatīt TAP paskaidrojošie dokumenti 3-4.lapa) atsavināmās būves nolietojums 2004.gada 1.septembrī bija 50 %. Pielikumos ir atrodams tikai būves vizuālais stāvoklis (skatīt TAP paskaidrojošie dokumenti 11.lapa). Ņemot vērā gan vizuālo stāvokli, gan esošo nolietojumu 20 gadus atpakaļ, pirmšķietami izdarāms secinājums, ka nolietojums varētu būt lielāks.
 
Piedāvātā redakcija
-
3.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam papildināt anotāciju ar informāciju par atsavināmās būves lietotāju un ietekmi uz atsavināšanas procesu.

Saskaņā ar NĪVKIS datiem (skatīt TAP paskaidrojošie dokumenti 6.lapa) atsavināmās būves lietotājs ir Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs. Minētā informācija anotācijā nav atspoguļota.  
 
Piedāvātā redakcija
-
4.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam pievienot paskaidrojošiem dokumentiem Aizsardzības ministrijas 2023.gada 20.oktobra vēstuli Nr.MV-N/226115.09.2023., ar kuru atkārtoti ierosināts veikt nekustamā īpašuma atsavināšanu.

Saskaņā ar Ministra kabineta 2021.gada 7.septembra noteikumu Nr.606 “Ministru kabineta kārtības rullis” 33.punktu katram projektam TAP portālā izveido tiesību akta lietu un tajā iekļauj katram projekta veidam un obligāti sagatavojamās informācijas komplektam atbilstošu informāciju, tajā skaitā arī dokumentus un informāciju, kas apliecina projektā regulējamo tiesisko attiecību likumību.
 
Piedāvātā redakcija
-