Atzinums

Projekta ID
23-TA-663
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
29.03.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Informatīvais ziņojums
Iebildums
Finanšu ministrija uztur spēkā iepriekš izteikto iebildumu, ar kuru nepiekrīt Tieslietu ministrijas skaidrojumam par Publisko iepirkumu likuma (turpmāk - PIL) 64.panta pirmās daļas 2.punkta interpretāciju, jo minētais regulējums attiecas uz gadījumiem, kad līgumā izdarīti tādi grozījumi, kas, ja būtu veikti saskaņā ar PIL 61.panta noteikumiem, pieprasītu rīkot jaunu iepirkuma procedūru.
Atkārtoti vēršam uzmanību, PIL 64.panta pirmās daļas 2.punkts pārņemts no Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2014/24/ES (2014.gada 26.februāris) par publisko iepirkumu un ar ko atceļ Direktīvu 2004/18/EK 73.panta, kas nosaka, ka viens no līguma izbeigšanas nosacījumiem ir tādas būtiskas izmaiņas līgumā, kā rezultātā atbilstoši 72.pantam būtu jārīko jauna iepirkuma procedūra (sk. PIL anotācijas 1.tabulu, kurā norādīts, ka konkrētais regulējums pārņemts pilnībā un neparedz stingrākas prasības). Attiecīgi PIL 64.panta pirmās daļas 2.punkta regulējums ir piemērojams tikai gadījumos, ja iepirkuma līgumā izdarīti būtiski nepamatoti grozījumi.
Ņemot vērā to, ka Tieslietu ministrijas skaidrojums ir neprecīzs, Finanšu ministrijas ieskatā viedoklis par PIL 64.panta pirmās daļas 2.punkta regulējumu būtu dzēšamas no ziņojuma, vai arī jāatspoguļo, ka Finanšu minisrija nepiekrīt šādai PIL 64.panta pirmās daļas 2.punkta regulējuma interpretācijai.
 
Piedāvātā redakcija
-