Atzinums

Projekta ID
22-TA-3745
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
20.04.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Saskaņā ar rīkojuma projekta paskaidrojošajiem dokumentiem SIA “Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor” (iepriekšējais nosaukums – valsts akciju sabiedrība “Privatizācijas aģentūra”, turpmāk – Possessor) valde 2016.gada 28.septembrī ir pieņēmusi lēmumu Nr.145/835 "Par atteikumu nodot privatizācijai valsts zemesgabalu "Grunduliņi", Dunikas pagastā, Rucavas novadā (kadastra Nr.6452 004 0037)" (turpmāk - Possessor valdes lēmums).
Anotācijas 1.3..apakšsadaļā "Pašreizējā situācija" norādītas atsauces uz Administratīvā procesa likuma normām (85.panta pirmo daļu un 87.panta pirmās daļas 2.punktu), kas noteic, ka adresātam nelabvēlīgu tiesisku administratīvo aktu var atcelt jebkurā brīdī, izņemot gadījumu, kad saskaņā ar tiesību normām šāda paša satura administratīvais akts tūlīt būtu jāizdod no jauna, un ka tajā pašā lietā administratīvo procesu var uzsākt no jauna uz adresāta iesnieguma pamata, ja lietas tiesiskie apstākļi ir mainījušies adresātam par labu.
Vienlaikus anotācijā norādīts, ka atcelt Possessor valdes lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai Zemesgabalu plānots pēc šā Ministru kabineta rīkojuma projekta pieņemšanas.
Lūdzam sniegt skaidrojumu, kādēļ Possessor valdes lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai Zemesgabalu paredzēts atcelt pēc nevis pirms šā Ministru kabineta rīkojuma projekta pieņemšanas.
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Iebildums
Anotācijas 1.3.apakšsadaļā "Pašreizējā situācija" norādīts, ka Zemesgabala privatizācijas ierosinājums Possessor saņemts un reģistrēts 1999.gada 28.oktobrī ar Nr.1.33/7643-2620 privatizācijas ierosinājumu reģistrā. Vienlaikus norādīts, ka Possessor saņemts arī Personas 2023.gada 11.februāra iesniegums par Zemesgabala privatizāciju. 
Tiesiskās skaidrības nodrošināšanai lūdzam rīkojuma projekta paskaidrojošajos dokumentos pievienot anotācijā minēto 2023.gada 11.februāra iesniegumu.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Anotācijas 1.3.apakšsadaļā "Pašreizējā situācija" norādīts, ka tā kā izpildās Meža likuma 44.panta ceturtās daļas 3.punkta “a” apakšpunkta 2.kritērijs (detalizētāku skaidrojumu skat. pie 4.iebilduma), normatīvajos aktos nav ierobežojumu Zemesgabala privatizācijai. 
Lūdzam no anotācijas svītrot vai precizēt norādi uz detalizēto skaidrojumu pie 4.iebilduma, jo izziņas 4.punktā cits skaidrojums (papildus anotācijā norādītajam) nav sniegts.
Piedāvātā redakcija
-