Atzinums

Projekta ID
23-TA-2375
Atzinuma sniedzējs
Latvijas Pašvaldību savienība
Atzinums iesniegts
20.02.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Noteikumu projekta 7.3. un 7.4. apakšpunkts nav loģiski sasaistīts ar 7. punkta redakciju un būtu jāizdala kā atsevišķi noteikumu projekta punkti, t.i., 7.3. punkts būtu jāsasaista ar 7.1. apakšpunktu, savukārt 7.4. punktā minētais nosacījums nav skaidri uztverams, tāpēc lūdzam to skaidrot.
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu projekts
Iebildums
Valsts izglītības informācijas sistēmā nav  pieejama pilnīga informācija par izglītības iestāžu mācību telpu kapacitāti, kas atbilstoši Ministru Kabineta noteikumu Nr. 610 “Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas” 24. punktam atšķiras katrā mācību telpā, atkarībā no mācību priekšmeta, kurš konkrētajā mācību telpā tiek pasniegts.
 
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam sniegt skaidrojumu, kādā veidā pirms projekta iesnieguma sagatavošanas un iesniegšanas pašvaldības var saņemt vai iepazīties ar Aizsardzības ministrijas atzinumu par ceļa atbilstību divejādās lietojamības infrastruktūras risinājumam.
Piedāvātā redakcija
-
4.
Noteikumu projekts
Iebildums
Noteikumu projekta 10.7. punkts papildināts ar piebildi, ka valsts budžeta aizdevumu var izmantot arī to būvprojekta izstrādes sagatavošanas izmaksu segšanai, kuru sagatavošana uz pieteikumu iesniegšanas dienu ir noslēgusies.
Savukārt izziņas 38. punktā par LPS 29.01.2024. iebildumu skaidrots:
“…Savukārt, ja būvprojektēšana ir veikta un par to ir veikta apmaksa, piemēram, no pašvaldības budžeta līdzekļiem, tad valsts budžeta aizdevumu nedrīkst izmantot, lai pārfinansētu jau apmaksātus rēķinus.”

Lūdzam skaidrot nesakritību.
 
Piedāvātā redakcija
-
5.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Vērtējot valsts ģimnāziju atbilstību noteiktajam minimālajam izglītojamo skaitam 10.-12. klašu grupā, aicinām  ņemt vērā Ministru Kabineta noteikumu Nr. 518 “Kārtība, kādā tiek piešķirts un anulēts valsts ģimnāzijas statuss” 10. punktā noteiktās pielaides valsts ģimnāziju statusa  atbilstības kritērijiem.
Piedāvātā redakcija
-