Atzinums

PAZIŅOJUMS:
Nākamā kārtējā Valsts sekretāru sanāksme plānota š.g. 22.augustā.
Projekta ID
23-TA-3079
Atzinuma sniedzējs
Valsts kanceleja
Atzinums iesniegts
03.07.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
3. Tiesību akta projekta ietekme uz valsts budžetu un pašvaldību budžetiem
Iebildums
Ņemot vērā, ka Anotācijas 3 daļā ir norādīta informācija par papildu nepieciešamajām  4 amata vietām, lūdzam papildināt ar norādi kurai institūcijai ir paredzēta 1 amata vieta, jo 3 amata vietas tiek paredzētas Labklājības ministrijai, kā arī norādīt no kura brīža amata vietas būs nepieciešamas, kā arī sniegt detalizētus aprēķinus par izdevumiem amata vietu finansēšanai. 
Vienlaikus norādāms, ka Valsts kanceleja konceptuāli iebilst jaunu amata vietu izveidei, bet primāri ir jāizmanto iespēja restrukturizēt jau esošus ilgstoši vakantus amatus. Atbilstoši Labklājības ministrijas resora iestāžu sniegtajiem datiem Atlīdzības uzskaites sistēmā uz 31.05.2024. kopumā vakantas ir 70 ierēdņu amata slodzes jeb amata vietas un 179 darbinieku amatu slodzes (minētās amata slodzes neietver uz noteiktu laiku izveidotās amata slodzes). 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Anotācija (ex-ante)
7.2. Administratīvo izmaksu monetārs novērtējums
Iebildums
Saskaņā ar Ministru kabineta 2021. gada 7. septembra noteikumu Nr.617 "Tiesību akta projekta sākotnējās ietekmes izvērtēšanas kārtība" 16. punktu administratīvo izmaksu novērtējumu valsts un pašvaldību institūcijām aprēķina, sākot no 1 euro. Ņemot vērā, ka ar noteikumu 5., 14. un 15. punktu ir paredzēta informācijas sniegšana, apkopošana, apstrāde, uzkrāšana, kā arī datu glabāšana, lūdzam veikt administratīvo izmaksu monetāro novērtējumu. 
Metodika administratīvo izmaksu monetārā novērtējuma veikšanā pieejama Vadlīnijās tiesību akta sākotnējās ietekmes novērtēšanai un novērtējuma ziņojuma sagatavošanai vienotajā TAP portālā (pieejamas Ministru kabienta tīmkeļvietnē - https://www.mk.gov.lv/lv/media/16905/download?attachment). 
 
Piedāvātā redakcija
-
3.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Iebildums
Ņemot vērā, ka Anotācijas 3 daļā ir norādīta informācija par papildu nepieciešamajām  4 amata vietām, lūdzam papildināt ar atsevišķu punktu: "pieņemt zināšanai, ka no (lūdzam norādīt datumu) papildus nepieciešamas 4 jaunas amata vietas, no kurām 3 amata vietas Labklājības ministrijai un 1 amata vieta (lūgums norādīt institūciju)". 
Vienlaikus norādāms, ka Valsts kanceleja konceptuāli iebilst jaunu amata vietu izveidei, bet primāri ir jāizmanto iespēja restrukturizēt jau esošus ilgstoši vakantus amatus.
Piedāvātā redakcija
-