Atzinums

Projekta ID
22-TA-1939
Atzinuma sniedzējs
Tieslietu ministrija
Atzinums iesniegts
26.10.2022.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam atšifrēt, kas noteikumu projekta izpratnē ir "Aģentūra".
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam noteikumu projekta 18.1.apakšpunktā precizēt vārdu "apstiprināšanas", aizstājot to ar vārdiem "spēkā stāšanās". Tāpat ierosinām svītrot vārdus "Ministru kabineta", jo tie ir lieki.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam skaidrot, kas ir "Eiropas Savienības būvniecības un nojaukšanas atkritumu apsaimniekošanas protokols" un kāds ir tā saistošais spēks. Nepieciešamības gadījumā lūdzam precizēt noteikumu projekta 26.2.apakšpunktu, vai nu veidojot atsauci uz tieši piemērojamu Eiropas Savienības tiesību akta normu, vai attiecīgu Latvijas normatīvā akta normu, kurā pārņemtas ES tiesību normas, vai arī definējot konkrētas prasības noteikumu projektā.

Minētais attiecas arī uz noteikumu projekta 26.3.apakšunktu.
Piedāvātā redakcija
-
4.
Noteikumu projekts
Iebildums
Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas Savienības darbību 288.pantu lēmumi nav tieši piemērojami Eiropas Savienības tiesību akti. Ievērojot minēto, lūdzam precziēt noteikumu projekta 26.2.apakšpunkti, atsaucoties uz Latvijas normatīvo aktu, kurā noteiktas minētās atkritumu kategorijas (piemēram, Ministru kabineta 2011. gada 19. aprīļa noteikumu Nr. 302 "Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus" attiecīgo vienību).
 
Piedāvātā redakcija
-
5.
MK sēdes protokollēmuma projekts
1. Pieņemt zināšanai iesniegto Noteikumu projektu.
Iebildums
Lūdzam precizēt protokollēmuma projekta 1.punktu, svītrojot vārdu "zināšanai". 
Piedāvātā redakcija
-
6.
MK sēdes protokollēmuma projekts
3. Atbalstīt Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.1.1.2.i. investīcijas “Videi draudzīgi uzlabojumi Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā” saistīto 1.1.1.2.i.2. un 1.1.1.2.i.3. pasākumu (turpmāk – investīcija) īstenošanu.
Iebildums
Lūdzam svītrot protokollēmuma projekta 3.punktu, jo noteikumu projekta apstiprināšana Ministru kabinetā jau pēc būtības ir Ministru kabineta atbalsts investīcijas īstenošanai un pēc to spēkā stāšanās atbildīgajām valsts iestādēm rodas pienākums izpidīt šos noteikumus. Līdz ar to nav skaidrs, kāpēc to atkārtoti jānosaka protokollēmumā. Atbilstoši minētajam lūdzam redakcionāli precizēt protokollēmuma projekta 4. un 5.punktu. 
Piedāvātā redakcija
-
7.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Ierosinām tiesiskās skaidrības nolūkos precizēt noteikumu projekta 8.punktu, svītrojot vārdus "sasniedzot projekta mērķi un ievērojot šo noteikumu 34. punkta nosacījumus". Pirmo nosacījumu ("sasniedzot projekta mērķi) var lasīt arī tādejādi, ka projekta mērķis tiek saniegts jau piešķirot grantu. Savukārt nosacījums par dubultfinansējuma riska novēršanu skaidri izriet no noteikumu projekta 34.punkta, un nav nepieciešams to atkārtoti norādīt citās noteikumu projekta normās Turklāt uz atbalsta sniegšanas kārtību attiecas ne tikai notiekumu projekta 34.punkta, bet arī citi nosacījumi, līdz ar to nav skaidra nepieciešamība uzsvērt tieši šo vienu nosacījumu.
 
Piedāvātā redakcija
-
8.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Ierosinām precizēt noteikumu projekta 12.punkta ievaddaļu saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 2. punkta prasībām, piemēram: “Investīcijas īstenošanai var iesniegt šādus projektus:".
Piedāvātā redakcija
-