Atzinums

PAZIŅOJUMS:
LVRTC Informē, ka 2024. gada 17. maijā laikā no plkst. 00.00 līdz plkst. 03.00 tiks veikti plānoti LVRTC infrastruktūras uzturēšanas darbi. To laikā var būt īslaicīgi traucēti vai nepieejami LVRTC autentifikācijas rīki.
Projekta ID
22-TA-3540
Atzinuma sniedzējs
Biedrība "Reģionālo attīstības centru un novadu apvienība"
Atzinums iesniegts
02.02.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Nesaskaņots

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Noteikumu projekts
Iebildums
Lūdzam precizēt 19.pkt


 
Piedāvātā redakcija
"19. Projekta iesniedzējs vienā projekta iesniegumā var iekļaut investīcijas vienā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vai izglītības iestādē, kas nodrošina pirmsskolas izglītības iestādes funkcijas."
2.
Noteikumu projekts
Iebildums
Saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumu projekta 22-TA-3540 “Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība” projekta pasākuma mērķi – “Pasākuma mērķis ir attīstīt pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūru jaunu vietu izveidei pirmsskolas vecuma bērnu uzņemšanai, lai vienlīdzīgas pieejas principa ietvaros veicinātu pašvaldību pirmsskolas izglītības pakalpojumu pieejamību, tai skaitā sociāli un ekonomiski maz aizsargātajām personu grupām.”  Lai veicinātu šo vienlīdzības principa pieejas ievērošanu visās Latvijas pašvaldībās, lūdzam izteikt  noteikumu sadaļas " V. Atbalstāmo darbību un izmaksu attiecināmības nosacījumi" 24.punktu šādā reakcijā:
 
Piedāvātā redakcija
24. Pasākuma ietvaros atbalstu var saņemt pašvaldības, kurās uz projekta iesnieguma iesniegšanas brīdi - attiecīgā mācību gada 1.oktobrī - pirmsskolas vecuma bērnu skaits rindā uz pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēm ir lielāks par 100 valstspilsētu pašvaldībās un pašvaldībās, kas robežojas ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību. Novada pašvaldības teritoriālā iedalījuma vienībā, kurā ir plānots īstenot projektu, ievērojot Higiēnas prasības izglītības iestādēm, pirmsskolas vecuma bērnu skaits rindā uz vietu pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs, (atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas  tīmekļvietnē vai citā tīmekļvietnē norādītajiem datiem, kas publicēti saskaņā ar  aktuālo normatīvo regulējumu par informācijas publicēšanu par pirmsskolas vecuma bērnu skaitu pašvaldībās):
 24.1. ir lielāks par 30, ja projektā plānotas šo noteikumu 26.1. apakšpunktā minētās atbalstāmās darbības;
 24.2. ir lielāks par 20, ja projektā plānotas šo noteikumu 26.2. un 26.3. apakšpunktā minētās atbalstāmās darbības.
 
3.
Noteikumu projekts
Iebildums
Kontekstā ar ierosinājumu precizēt 19.punktu, lūdzam precizēt arī 26.punktu
 
Piedāvātā redakcija
"Projektā iekļauj šādas atbalstāmās darbības, kas sekmē šo noteikumu 9. punktā minēto rādītāju sasniegšanu un ietver investīcijas pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādes vai izglītības iestādes, kas nodrošina pirmsskolas izglītības iestādes funkcijas infrastruktūras attīstībai saskaņā ar pašvaldības attīstības programmā noteikto:
26.1. jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība;
26.2. esošas pirmsskolas izglītības vai izglītības iestādes, kas nodrošina pirmsskolas izglītības funkcijas   iestādes pārbūve;
26.3. esošas ēkas atjaunošana vai pārbūve, pielāgojot to pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai, tai skaitā energoefektivitātes paaugstināšana;
26.4. pašvaldības pirmsskolas izglītības vai izglītības iestādes, kas nodrošina pirmsskolas izglītības iestādes funkcijas  teritorijas labiekārtošana;
26.5. publicitātes pasākumi par projekta īstenošanu;
26.6. projekta vadības nodrošināšana."
4.
Noteikumu projekts
Priekšlikums
Lūdzam precizēt "vai citā tīmekļvietnē atbilstoši aktuālajam normatīvajam regulējumam par informācijas publicēšanu par pirmsskolas vecuma bērnu skaitu pašvaldībās."
Kuras var būt šīs "citas tīmekļa vietnes?"
Piedāvātā redakcija
-