Atzinums

Projekta ID
24-TA-1306
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
01.07.2024.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Anotācija (ex-ante)
1.3. Pašreizējā situācija, problēmas un risinājumi
Priekšlikums
Lūdzam papildināt anotāciju ar izvērtējumu par ierosināto grozījumu ietekmi uz finansējuma saņēmēju un īstenošanā esošo projektu, t.i. vai būs nepieciešami grozījumi noslēgtajā vienošanās.
Gaidījumā, kad ierosinātajiem grozījumiem nav ietekmes uz finansējuma saņēmēju un īstenošanā esošo projektu, šai informācijai arī ir jābūt iekļautai anotācijā, lai nodrošinātu liecības, ka grozījumu ietekmes izvērtējums ir veikts un ir nodrošinātas audita liecības informācijas izsekojamībai.
 
Piedāvātā redakcija
-
2.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Ņemot vērā Ministru kabineta noteikumu projekta 1.punktā ietverto tiesību normu, kurā noteikts tiesiskais regulējums attiecībā uz personu datu apstrādi par Ministru kabineta noteiktajiem mērķa grupas dalībniekiem, lūdzam skaidrot vai minētajā punktā noteiktie dati ir vācamie dati, kas tiks sniegti Eiropas Komisijai atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2021. gada 24. jūnija Regulā (ES) Nr. 2021/1057, ar ko izveido Eiropas Sociālo fondu Plus (ESF+) un atceļ Regulu (ES) Nr. 1296/2013 noteiktajam. Gadījumā, ja minētos datus plānots sniegt Eiropas Komisijai, lūdzam precizēt noteikumu projektu, papildinot Ministru kabineta noteikumu projekta 1.punktu ar atsauci uz minētās regulas 1.pielikumu un Ministru kabineta 2023.gada 21.marta noteikumu Nr.135 “Eiropas Savienības fondu projektu pārbaužu veikšanas kārtība 2021.2027.gada plānošanas periodā” 1.pielikumu.
Piedāvātā redakcija
-
3.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Ņemot vērā, ka normatīvajos aktos noregulētajai tiesību normai ir jābūt skaidrai un nepārprotamai, lūdzam izvērtēt iespēju  Ministru kabineta noteikumu projekta anotācija 1.3. sadaļā skaidrot, tieši, kādos atsevišķos izņēmuma gadījumos Ministru kabineta noteikumu 3.3. un 3.4. apakšpunktā minētajām mērķa grupas personām tiks lūgta informācija par faktisko dzīves vietu un kādēļ ne visos.
Piedāvātā redakcija
-
4.
Noteikumu konsolidētā versija
Priekšlikums
Lūdzam izvērtēt iespēju precizēt punkta redakciju, veicot šādas izmaiņas:
1.aizstāt vārdu "attālināti" ar vārdu "tiešsaistē" - saskaņā ar projekta iesniegumā norādīto, 2.3.5.apakšdarbības "Speciālistu konsultāciju nodrošināšana" ietvaros tiks nodrošinātas telefoniskas vai tiešsaistes speciālistu konsultācijas un abas ir uzskatāmas par attālinātu konsultāciju veidu, bet personu identificēšana un uzskaite tiks veikta tikai tiešsaistes konsultāciju laikā. Atbilstošus precizējumus lūdzam veikt arī Anotācijā.
2. izvērtēt, vai faktiskā dzīves vietas adrese nav norādāma visos gadījumos, lai mērķa grupas personai nepieciešamības gadījumā atbalstu varētu nodrošināt pēc iespējas tuvāk personas faktiskajai dzīves vietai, svītrojot tekstu "atsevišķos izņēmuma gadījumos".
 
Piedāvātā redakcija
-