Atzinums

Projekta ID
23-TA-1640
Atzinuma sniedzējs
Finanšu ministrija
Atzinums iesniegts
25.08.2023.
Saskaņošanas rezultāts
Saskaņots ar priekšlikumiem

Iebildumi / Priekšlikumi

Nr.p.k.
Projekta redakcija
Iebildums / Priekšlikums
1.
Likumprojekts
Priekšlikums
Likumprojekta 5.panta otrajā daļā paredzēts, ka likuma (8) 6. panta piektajā daļā minēto reģistru pārziņu datus, kas tiek iesniegti informācijas sistēmā, birojs neverificē citos datu reģistros.
Lūdzam labot Likumprojekta 5.panta otrajā daļā pārrakstīšanas kļūdu un sniegta atsauci uz konkrētu atbilstošo 6.panta daļu.
Piedāvātā redakcija

 
2.
Anotācija (ex-ante)
3. Tiesību akta projekta ietekme uz valsts budžetu un pašvaldību budžetiem
Priekšlikums
Anotācijas 3.sadaļas 6.2.apakšpunktā norādītajās EIKIS 2023.gada izstrādes izmaksās šobrīd ir iekļauts finansējums integrācijai ar DAGR un VIRSIS 145 200 euro apmērā un izmaiņu pieprasījumu apstrādei 119 766 euro apmērā, kas atbilstoši Ministru kabineta 2023.gada 6.jūnija sēdes protokola Nr.30 40.§ "Informatīvais ziņojums "Par mērķēta un automatizēta atbalsta sistēmas izstrādi energoresursu sadārdzinājuma segšanai mājsaimniecībām ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni"" 3.3.punktā paredzētajam vienotā risinājuma automatizētai oficiālo ienākumu apmēra aprēķināšanai uz vienu mājsaimniecības locekli izstrādei nepieciešamā finansējuma ietvaros nebija paredzēts. Attiecīgi lūdzam svītrot minētās izdevumu pozīcijas, vienlaikus 3.ailē un punkta “Cita informācija” precizējot kopējo 2023.gadā nepieciešamo finansējumu, kā arī MK sēdes protokollēmuma projekta 6.punktā norādīto finansējuma apmēru.
Piedāvātā redakcija
-
3.
MK sēdes protokollēmuma projekts
Priekšlikums
Lūdzam precizēt MK sēdes protokollēmuma 6.punkta redakciju, svītrojot finansējuma nodrošināšanu pašvaldību sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas lietojumprogrammas pielāgojumam 2023.gadā, ņemot vērā, ka atbilstoši anotācijas 3.sadaļā sniegtajam aprēķinam minētajam mērķim finansējums netiek paredzēts.
Piedāvātā redakcija
-