un Latvijas Sodu izpildes kodeksa 77. panta septīto daļu
un 118. panta otro daļu
1. tabula
Dienas uztura norma
Nr. |
Produkts |
Uztura norma |
||||
Nr. 1 |
Nr. 2 |
Nr. 3 |
Nr. 4 |
Nr. 5 |
||
Bruto daudzums (gramos) | ||||||
1. |
Maize no rudzu un kviešu miltiem | 200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
2. |
Maize no kviešu miltiem | 150 |
200 |
200 |
150 |
200 |
3. |
Kviešu milti | 10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
4. |
Putraimi (kopā) | 90 |
90 |
70 |
90 |
90 |
5. |
Makaronu izstrādājumi | 30 |
30 |
30 |
30 |
30 |
6. |
Gaļa | 80 |
100 |
100 |
– |
– |
7. |
Zivis (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) | 80 |
80 |
100 |
– |
– |
8. |
Kausēti dzīvnieku tauki | 15 |
10 |
15 |
– |
– |
9. |
Augu eļļa | 15 |
15 |
15 |
30 |
25 |
10. |
Piena un augu tauku maisījums | 20 |
20 |
20 |
20 |
20 |
11. |
Piens | – |
200 |
100 |
– |
200 |
12. |
Olas (gab.) | 0,25 |
1 |
0,5 |
1 |
1,75 |
13. |
Cukurs | 20 |
30 |
30 |
20 |
30 |
14. |
Tēja (melnā, dabīgā) | 1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
15. |
Sāls | 10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
16. |
Tomātu pasta | 3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
17. |
Ciete | – |
1 |
1 |
– |
1 |
18. |
Kartupeļi | 550 |
450 |
450 |
550 |
450 |
19. |
Burkāni | 100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
20. |
Kāposti (svaigie) | 200 |
200 |
200 |
200 |
200 |
21. |
Galda bietes | 50 |
50 |
50 |
50 |
50 |
22. |
Sīpoli | 75 |
75 |
75 |
75 |
75 |
23. |
Citi dārzeņi | 100 |
100 |
200 |
100 |
100 |
24. |
Žāvēti augļi | – |
15 |
15 |
– |
15 |
25. |
Garšvielas | 0,3 |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
26. |
Sausais piens | 40 |
40 |
40 |
40 |
40 |
27. |
Sojas produkti | – |
– |
– |
20 |
20 |
28. |
Olu pulveris | – |
– |
– |
20 |
20 |
29. |
Pupiņas | – |
– |
– |
80 |
80 |
2. tabula
Speciālā uztura norma
Nr. |
Produkta nosaukums |
Svars |
1. | Banānu čipsi | 100 g |
2. | Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm | 150 g |
3. | Dzeramais ūdens (negāzēts) | 1000 ml |
Nr. |
Produkts |
Aizstājamais produkts |
Aizstājējprodukts |
daudzums (gramos) | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Maize no rudzu un kviešu miltiem aizstājama ar: | 100 |
|
1.1. |
sausiņiem | 60 |
|
1.2. |
maizi no kviešu miltiem | 90 |
|
1.3. |
kraukšķīgajām maizītēm | 80 |
|
1.4. |
kviešu miltiem | 66 |
|
1.5. |
dažādiem putraimiem | 66 |
|
1.6. |
makaronu izstrādājumiem | 66 |
|
1.7. |
smalkmaizītēm | 80 |
|
2. |
Visu veidu putraimi aizstājami ar: |
100 |
|
2.1. |
makaronu izstrādājumiem |
100 |
|
2.2. |
kviešu miltiem |
100 |
|
2.3. |
svaigiem dārzeņiem |
500 |
|
2.4. |
svaigiem kartupeļiem |
500 |
|
3. |
Svaigi kartupeļi un visu veidu dārzeņi aizstājami ar: |
100 |
|
3.1. |
putraimiem, miltiem, makaronu izstrādājumiem, žāvētiem kartupeļiem |
20 |
|
3.2. |
zaļajiem lociņiem |
200 |
|
3.3. |
svaigiem ķiplokiem |
20 |
|
3.4. |
žāvētiem dārzeņiem |
10 |
|
3.5. | svaigiem augļiem | 100 |
|
3.6. | konservētiem, sālītiem vai marinētiem dārzeņiem | 100 |
|
4. |
Visu veidu gaļa aizstājama ar: |
100 |
|
4.1. |
saldētu gaļu bez kauliem |
80 |
|
4.2. |
1. kategorijas subproduktiem |
100 |
|
4.3. |
2. kategorijas subproduktiem |
300 |
|
4.4. |
pusķidātu putnu gaļu |
120 |
|
4.5. |
putnu gaļu |
100 |
|
4.6. |
cīsiņiem, sardelēm vai pusžāvēto desu |
80 |
|
4.7. |
gaļas konserviem |
75 |
|
4.8. |
zivīm (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) |
150 |
|
4.9. |
zivju konserviem |
120 |
|
4.10. |
sojas koncentrāta produktiem |
10 |
|
4.11. |
sieru |
48 |
|
4.12. |
malto gaļu |
80 |
|
4.13. |
olām (gab.) |
2 |
|
4.14. |
buljona koncentrātu |
80 |
|
4.15. | sojas miltiem | 30 |
|
4.16. | olu pulveri | 30 |
|
5. |
Visu veidu zivis (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) aizstājamas ar: |
100 |
|
5.1. |
dažādiem gaļas konserviem |
50 |
|
5.2. |
visu veidu zivīm ar galvām |
130 |
|
5.3. |
zivju fileju |
70 |
|
5.4. |
gaļu (liellopu gaļu, aitas gaļu vai cūkgaļu) |
67 |
|
5.5. |
zivju konserviem |
80 |
|
5.6. |
malto zivju gaļu |
80 |
|
6. |
Kausēti dzīvnieku tauki aizstājami ar: |
100 |
|
6.1. |
margarīnu |
100 |
|
6.2. |
sviestu |
67 |
|
6.3. |
augu eļļu |
100 |
|
6.4. |
jēltaukiem |
130 |
|
6.5. |
speķi |
100 |
|
7. |
Pilnpiens (100 cm3 piena vienlīdzīgi 100 g) aizstājams ar: |
100 |
|
7.1. |
kefīru, rūgušpienu vai jogurtu |
100 |
|
7.2. |
sauso pienu |
15 |
|
7.3. |
iebiezināto pienu ar cukuru |
20 |
|
7.4. |
iebiezināto pienu bez cukura |
30 |
|
7.5. |
krējumu |
15 |
|
7.6. |
biezpienu |
30 |
|
7.7. |
sieru |
18 |
|
7.8. |
olām (gab.) |
0,5 |
|
7.9. |
zivīm (svaigas, saldētas un sālītas, bez galvām) |
60 |
|
8. |
Olas aizstājamas ar: |
1 (gab.) |
|
8.1. |
pienu, kefīru, rūgušpienu vai jogurtu |
200 |
|
8.2. |
gaļu |
50 |
|
8.3. |
zivīm |
120 |
|
8.4. |
olu pulveri |
15 |
|
9. |
Cukurs aizstājams ar: |
100 |
|
9.1. |
karamelēm |
50 |
|
9.2. |
ievārījumu, džemu vai augļu biezeni |
140 |
|
9.3. |
marmelādi |
130 |
|
9.4. |
cepumiem |
100 |
|
9.5. |
žāvētiem augļiem |
67 |
|
9.6. |
ķīseļa koncentrātu |
100 |
|
10. |
Tomātu pasta aizstājama ar: |
100 |
|
10.1. |
tomātu mērci |
200 |
|
10.2. |
tomātu sulu |
500 |
|
11. |
Svaigi augļi aizstājami ar: |
100 |
|
11.1. |
svaigām ogām |
100 |
|
11.2. |
arbūziem |
300 |
|
11.3. |
žāvētiem augļiem |
20 |
|
11.4. |
konservētiem kompotiem |
50 |
|
11.5. |
dabīgām sulām |
100 |
|
11.6. |
konservētām sulām, kuru saturā ir 50 % sausnas |
20 |
|
11.7. |
augļu dzērieniem |
130 |
|
11.8. |
augļu un ogu ekstraktiem |
10 |
|
12. |
Augļu un ogu sulas aizstājamas ar: |
100 |
|
12.1. |
augļu konserviem |
50 |
|
12.2. |
cukuru |
30 |
|
13. |
Žāvēti augļi aizstājami ar: |
100 |
|
13.1. |
svaigiem augļiem |
500 |
|
13.2. |
cukuru |
150 |
|
13.3. |
ķīseļa koncentrātu |
150 |
|
14. |
Dabīgā tēja aizstājama ar: |
100 |
|
14.1. |
šķīstošo tēju |
80 |
|
14.2. |
kafijas dzērienu |
150 |
Piezīme. Pieļaujama aizstājējprodukta maiņa pret aizstājamo produktu.
Nr. p. k. | Nosaukums | Lietošanas laiks, mēneši | Daudzums | Mērvienības |
1. | Zobu suka | 3 | 1 | gabals |
2. | Zobu pasta | 1 | 50 | mililitri |
3. | Saimniecības ziepes | 6 | 200 | grami |
4. | Tualetes ziepes | 1 | 100 | grami |
5. | Tualetes papīrs, rullis (ne mazāk par 30 metriem) | 1 | 2 | gabali |
6. | Trauku mazgāšanas līdzeklis* | 6 | 500 | mililitri |
7. | Sievietēm – higiēniskās paketes | 1 | 16 | gabali |
Piezīme. * Izsniedz, ja ēdināšana nodrošināta kamerā.
1. Vīriešiem, zēniem:
Nr. p. k. |
Nosaukums |
1.1. | ziemas cepure |
1.2. | ziemas virsjaka |
1.3. | jaka |
1.4. | ziemas cimdi |
1.5. | bikses |
1.6. | T-krekls |
1.7. | apakšbikses |
1.8. | kurpes vai zābaki |
1.9. | čības |
1.10. | zeķes |
2. Sievietēm, meitenēm:
Nr. p. k. |
Nosaukums |
1.1. | ziemas cepure |
1.2. | ziemas virsjaka |
1.3. | jaka |
1.4. | ziemas cimdi |
1.5. | bikses |
1.6. | krūšturis |
1.7. | T-krekls |
1.8. | apakšbikses |
1.9. | īsās vai pusgarās zeķes |
1.10. | kurpes vai zābaki |
1.11. | čības |
3. Olaines cietuma (Latvijas Cietumu slimnīcas) Atkarīgo centra notiesātajiem un ieslodzītajiem, kas iesaistīti izglītības programmās, kurās paredzētas sporta nodarbības, papildus izsniedzami sporta apavi.
Nr. p. k. | Nosaukums | Daudzums |
1. | Matracis | 1 gab. |
2. | Spilvens | 1 gab. |
3. | Sega | 1 gab. |
4. | Palags | 2 gab. |
5. | Spilvendrāna | 1 gab. |
6. | Dvielis | 2 gab. |